Netanyahyu: Verdens stilhed under angrebene mod Israel må holde op’

Topmødet i Teheran med deltagelse af 120 repræsentanter for såkaldte ”ikke-tilsluttede” lande satte fokus på forskelsbehandlingen af Israel ude i verden.
Dette kom klart til udtryk, da Egyptens præsident, Mohamed Morsi , rettede et angreb mod det syriske styre, hvilket fik den syriske udenrigsminister, Walid Ali Moualem, til at storme ud af salen i protest.
Det forløb imidlertid helt anderlees, da Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, i sin tale undsagde Israel og betegnede det som en stat af ”blodtørstige zionistiske ulve”, som kontrollerer verdensmedierne.
Ingen i konferencesalen bevægede sig. Ingen afbrød. Ingen protesterede.
Verdens tavshed over for disse beskyldninger giver kuldegysninger, skriver israelsk presse idag. I den israelske morgenavis ’’Jerusalem Post” hedder det:
– Dette opildner blot iranere til at give udtryk for ondsindet antisemitisme, mens verdens repræsentanter sidder roligt i deres stole og høfligt lytter til de ord, der oversættes fra det persiske sprog farsi til et af verdenssprogene. Ingen i Israel forventer meget af Bangladesh, Cuba elller Sydafrika, men hvad med lande som Indien, Colombia og Thailand, som Israel har stærke bånd med. Hvorfor sad de stille. Og hvad betyder det for os?
Bladet fortsætter:
– Tilstedeværelsen af to konger, 27 præsidenter, utallige udenrigsministre og FN’s generalsekretær sender ikke noget budskab om isolation – ikke til Iran, ikke til dets folk og ikke til resten af verden. Israel burde være sådant isoleret. Hvornår var Israel sidst vært for en sådan delegation af verdensledere? Det triste svar er: ved Yitshak Rabins begravelse.. Deltagerlandene lader, som om intet er sket – som om Iran ikke uophørligt marcherer videre mod atomvåben, som om dets ledere ikke taler om at ødelægge Israel – som om intet er ændret eller er – anderledes.
Statsministeer Binyamin Netanyahu har sagt, at han vil reagere på de iranske angreb mod Israel på FN’s generalforsamling i næste måned.
Imens har internationale atom-inspektører i en rappport udtalt, at Iran allerede har installeret tre-fjerdedele af de atomcentrifuger, det behøver for at færdiggøre et sted dybt under jorden til produktion af atombrændstof.