Til OL med Jews for Jesus

To danske frivillige, Heidi F. Larsen fra Århus og Pepijn Veldboom fra Holsted var til Olympiske Lege i London – ikke for at se på sport, men for fortælle jøder om Jesus…To danske frivillige volontører, Pepijn Veldboom fra Holsted og Heidi F. Larsen, Århus, tog d. 22. juli til træningslejr hos Jews for Jesus i London.
Formålet var ”at hjælpe Jesus ud over kanten og videre ud til jøder og andre i London, under sommerens OL”, fortæller Peter Worm Madsen fra Israelsmissionens Unge.
Jews for Jesus, London, skriver på deres hjemmeside, at det er en ubeskrivelig mulighed for at sende evangelister ud på gaden, ud i parkerne og tæt på den olympiske by, med det mål at gøre Jesus til et emne for de næsten 6 millioner ekstra mennesker, der er i byen i disse dage.

Inviteret

Heidi F. Larsen, Århus, tog på træningslejr hos Jews for Jesus i London.

Peter Worm Madsen, Ungdomssekretær hos Israelsmissionens Unge (IU), fortæller:
”I foråret blev vi spurgt af Jews for Jesus i London, om vi ikke kunne finde unge kristne, der ville rejse herover og komme med ud på gader og lave direkte evangelisation sammen med dem.
Vi søgte og fandt Heidi og Pepijn, der begge meldte sig.
Pepijn er kok for alle 30 evangelister, hvilket vil sige, at han planlægger, køber ind til og skaber lækre menu’er til de trætte hjemvendte evangelister, der hver dag er ude på gaden for at fortælle andre om Jesus.
Heidi er direkte arbejdende, idet hun står på gaden hver dag, iført en Jews for Jesus-T-shirt og spørger de forbipasserende: Hvem tror du Jesus er?”
Jews for Jesus er en verdensomspændende organisation, der har kontorer i alle storbyer, hvor der bor 30.000 jøder eller derover. London er én af disse byer, og derfor er Jews for Jesus meget aktiv her, via et kontor med mange fuldtidsansatte.
Peter W. Madsen fortæller begejstret, at én af disse, lederen af kampagnen, Yoel Ben David, forleden sendte en mail under OL til Israelsmissionens kontor, hvor han roste de danske volontører og eksempelvis fortalte, at Pepijn gjorde det rigtig godt i køkkenet.

Mange unge kristne

Pepijn Veldboom – med det hollandskklingende navn – kommer fra Holsted og var også med i London.

Ud over de 30 dedikerede evangelister fra jews for Jesus har bl.a. Youth With A Mission (Ungdom med Opgave) også mange teams i London under OL. Fra Norge alene deltager 1.000 unge, som det fremgår af artiklen på modsatte side.
Også den danske afdeling af YWAM (UMO) har et mindre team i London.
Henri

Del selv gode historier med andre kristne unge her på siden… Skriv til Ung@Udfordringen.dk