Iran truer USA og Israel med ‘forebyggende angreb’

Situationen i Mellemøsten er blevet yderligere skærpet, efter en højtstående iransk officer har udtalt, at Iran vil indlede et “forebyggende angreb” mod USA og Israel, hvis Teheran er overbevist om, at Israel forbereder et angreb mod Irans atomanlæg.
Denne ildevarslende meddelelse er blevet fremsat af brigadegeneral Amir Ali Hajizadeh fra den iranske eliteenhed, Den islamske revolutionære Gardes korps, i et TV-interview med den arabisk-sprogede Al-Alam TV-station.
– Iran vil ikke indlede en krig, men det kan udføre et forebyggende angreb (på engelsk “preemptive strike”), hvis det er sikker på, at fjenderne er ved at lægge sidste hånd på et angreb mod os, sagde Hajizadeh. Ethvert angreb mod iransk jord vil kunne udløse Den tredje Verdenskrig.
Han fortsatte:
– Vi kan ikke forestille os, at det zionistiske styre vil indlede en krig uden amerikansk støtte.
Derfor vil vi – i tilfælde af krig – være i krig med dem begge, og vi vil .helt sikkkert komme i konflikt med amerikanske baser. Der vil blive sigtet mod USA-anlæg i Bahrein, Qatar og Afghanistan.
– Der vil ikke være noget neutralt land i området, sagde han videre. For os er disse baser amerikansk jord. USA’s femte flåde er baseret i Bahrain, og USA har en svær militær tilstedeværelse i Afghanistan.
Hajizadehs budskab er ikke blot tilsigtet USA, men dets arabiske allierede i Persergolfen og disses frygt for en regional konflikt, som vil kunne afbryde oljeleverancer og lamme forretningscentre på steder som Dubai og Qatars hovedstad Doha.

Flådemanøvren
Advarslen er fremsat samtidig med, at en storstilet USA-ledet flådemanøvre finder sted nær Hormuz-Strædet, et show af flådemagt, ikke mindst minestrygning.
Ifølge en talsmand for den amerikanske flåde er manøvren ikke direkte rettet mod Iran, men Vesten og dets regionale allierede har gjort det klart, at de vil reagere mod forsøg fra iransk side på at udføre trusler og prøve at lukke denne internationale sejlrute som gengæld for strammere sanktioner.

“Historisk chance”
– Hvis zionisterne virkelig angriber Iran, sagde Hajizadehn, vil det give (os. red.) en historisk mulighed for at udslette Israel fra jordens overflade og tilbagekræve det okkuperede land for palæstinenserne. En enkel infanteribataljon vil kunne bryde Israels ryg på blot en dag. Israel er på sit smalleste sted blot 24 km bredt. Det er os, som vil afslutte krigen.