Minister rystet over rapport om forfølgelse af troende verden over

– Rapporten er bekymrende læsning, siger udviklingsminister Christian Friis Bach. I lande som Pakistan, Afghanistan, Iran, Irak og flere afrikanske lande bliver religiøse minoriteter chikaneret, fanget, tortureret og dødsdømt, fortæller Bibelselskabet.

Udviklingsministeren er dybt berørt over forfølgelsen af troende verden over.

Rapporten fra det amerikanske udenrigsministerium fastslår, at ’alt for mange mennesker lever under regeringer, der misbruger eller begrænser religionsfriheden. Folk er ude af stand til at følge deres tro eller religiøse overbevisning.’
– Vi står benhårdt fast på, at de religiøse mindretal skal beskyttes og religionsfriheden skal sikres, for det er en grundlæggende del af menneskers rettigheder, siger udviklingsminister Christian Friis Bach. Han peger især på situationen for de kristne mindretal i Egypten og Burma.
Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen siger, at det er væsentligt, at folk kan få lov til at tro og dyrke deres religion. Men samtidig skal de respektere andres tro og følge de demokratiske spilleregler.
Troendes problemer verden over bør også berøre os dybt i Danmark – og få os til at handle.
– Vi kan hjælpe med til at fremme religionsfriheden i verden via Tværkulturelt Center og andre organisationer, der arbejder for dette. Folkekirkens Mellemkirkelige Råd sætter i de her år eksempelvis særligt fokus på forfulgte kristne i Irak, da vi har gode forbindelser til det land.
– En anden mulighed er at tage direkte kontakt til vores politikere og gøre dem opmærksomme på problemet. Især de europæiske politikere bør råbes op, mener Peter Skov-Jakobsen.

Projekt trosfrihed

Folkekirkens Mellemkirkelige Råd arbejder målrettet på at formidle viden om verdens forfulgte kristne ind i den danske sammenhæng gennem ’Projekt trosfrihed – forfulgte kristne.’
I de sidste to måneder før FNs fredsdag den 21. september, har projektet formuleret bønner med fokus på de forskellige lande, hvor kristne forfølges. Der er en ny bøn til hver uge – nu i uge 36 gælder det Indiens forfulgte kristne.
Bodil