RU 486 fortrydelsespiller dræber gravide i u-lande

Abort-pillen RU 486 fremhæves som et godt alternativ til illegale, provokerede aborter. Men midlet giver øget dødelighed som følge af blødninger.
– Fordi medicinsk abort bruges mere og mere i adskillige lande, vil det sandsynligvis resultere i en stigning i antallet af dødsfald i forbindelse med svangerskabs-afbrydelse, hedder det i konklusionen på en større finsk undersøgelse af fortrydelsespiller.
Midlet mifepristone, som også kendes under navnet RU486 og misoprostol fører ofte til ufuldstændige aborter. I Vietnam har én ud af fire kvinder behov for et kirurgisk indgreb efter indtagelse af abort-pillen. Det betyder, at abort-pillen ikke – som fortalerne hævder det – er en sikker metode i områder, hvor der er mangel på klinikker, vand og infrastruktur. Også i USA er 14 kvinder døde, efter at have taget mifepristone.
Dr. Donna Harrison, som står bag undersøgelserne fra Sri Lanka, Vietnam og Finland, beskylder Ipas og andre fortalere for abort for falsk markedsføring om produktets sikkerhed. – Det vil i virkeligheden øge mødre-dødeligheden i udviklingslandene, siger hun.
Midlet RU 486 er netop blevet godkendt til brug i australske klinikker, hvor det betegnes ’sikkert og effektivt’.