Store israelske styrker i militærmanøvre på Golan

Mange israelske soldater, heriblandt af reserven, har fået en overraskende indkaldelsesordre for at deltage i en storstilet militærmanøvre på Golan-højderne for at prøve slagstyrken under en eventuel optrapning til en krigssituation.
Øvelsen finder sted blot en uge efter, at Golan Brigaden afholdt en omfattende militærøvelse nær den libanesiske grænse.
Offensiv ildkraft og artilleri står øverst på dagsordenen for manøvren, hvori deltager entral- og nord-kommandoen og luftvåbnet. Øvelsen simulerer en overraskelseskrig på Golan-højderne. Styrker fra cenralkommandoen vil blive fløjet i helikopter til Golan-højderne for at deltage i øvelsen.
En militær talsmand siger, at manøvren har været planlagt i nogen tid, og at den er et led i et rutineprogram.
Øvelsen finder sted på et tidspunkt, da vicegeneralstabschefen, general Yair Naveh, har advaret mod en mulig optrapning af vold i Syrien, hvilket vil kune føre til krig. Det frygtes, at al Qaida og globale Jihad-grupper vil indfinde sig i den syrisk-kontrollerede del af Golan-højderne for at udføre angreb mod israelske soldater og civilpersoner.
Et andet scenario, der kan resultere i en israelsk reaktion, er overførslen af syriske kemiske åben til Hizbolllah i Libanon.
For nogle uger siden begyndte israelsk militær at opgradere forsvarshegnet langs grænsen til Syrien med en ny barriere, et avanceret varselssystem, der skal erstatte det nuværende, og forbedre efterretningsvæsnets observationssystem.