Sat fri til forvandling

Når mange kvinder mødes, sultne efter at møde Guds kald i deres liv, så sker der helt fantastiske ting. Det fik over 700 deltagere på weekendens kvindekonference at mærke på ”Forvandling 2012” i København.
Omkring 600 kvinder var tilmeldt konferencen ”Forvandling”, der blev holdt af foreningen Kvinde til Kvinde sidste weekend i Kirken i Kulturcenteret på Nørrebro. Flere kom dog til, og i løbet af lørdagen havde arrangørerne registreret over 700 deltagere.

Charlotte Gambill: ’Brug de muligheder, Gud giver dig.’

Det myldrede med kvinder i foyeren. En lang, grøn løber og en flok tuxedoklædte gentlemen med små gaveposer på sølvfade bød de spændte og forventningsfulde kvinder velkommen. Og forventningerne blev på ingen måde gjort til skamme, da mange af deltagerne i løbet af konferencen oplevede forløsning, heling og genoprettelse gennem Guds ord.

Intenst Guds nærvær

Allerede fra konferencens start var Guds nærvær stærkt og intenst gennem forkyndelse og lovsang. Med høj stemme, en overbevisende styrke, selvsikkerhed og afvæbnende humor tog den engelske kvindelige præst og forkynder Charlotte Gambill helt enkle billeder og forvandlede dem til gennemgribende personlige åbenbaringer for den enkelte deltager.
”Own your zone!” var hendes udfordring til de kvindelige deltagere. ”Tag ejerskab over dit område, dit liv og de situationer, du møder. Lad være at begrænse dig selv og de muligheder, du har, når du tjener en Gud, der er helt uden grænser.”

Da den tidligere forsanger i bandet Delirious, Martin Smith, senere på aftenen gik på scenen, overtog han lovsangsledelsen med en ro og visdom, der var lydhør over for Guds indgriben. Med velsignelse banede han vej for, at store ting kunne ske. På et tidspunkt stoppede Martin helt med at spille og stod blot stille i bøn og ventede på det, som Helligånden virkede i deltagernes liv – fra forløsning under gråd til jubelsang og -dans.

Fri til at give

At Gud virkede på helt forunderlig vis, kunne en af deltagerne, Janet Son, en ung, koreansk udvekslingsstuderende fra Canada, bevidne. Hun fortæller følgende:
– På et tidspunkt var der indsamling til fordel for ofre for human trafficking. Jeg kunne mærke, at Gud ville have mig til at give penge, men jeg havde ikke lyst. Alligevel endte jeg med at give, så det gjorde ondt. Men det var på den gode måde – en slags befriende følelse. Jeg havde givet alt, hvad jeg kunne, og nu var det så op til Gud at sørge for resten.
– Og det gjorde han ret prompte, fortsætter Janet Son. – Efter at have givet omkring halvdelen af de penge, jeg skulle leve for resten af måneden, blev jeg ringet op af mine forældre. De fortalte, at min tante – helt uventet – havde besluttet at give mig et særligt tilskud til mine studier her i Danmark!
– Jeg må bare sige, at jeg aldrig før har stolet så meget på Gud, som nu. Hvis han sørger så meget for min økonomi, hvilke store ting vil så ikke ske? Jeg ønsker at se mere af Guds kraft. Jeg ønsker at se en større plan for mit liv og denne verden, end jeg nogensinde kunne forestille mig, siger hun.

Kvindekonferencen på Nørrebro var ud over forkyndelse og lovsang også en fest med
bogbord, designervarer, god mad – og gratis massage i wellness-rummet.
Kvindernes Paradis

Mellem møderne i salen kunne deltagerne gå på opdagelse i bogshoppen, blive inspireret af de udstillede designervarer, slappe af med en god frokost i caféen eller lade sig forkæle med gratis massage i wellness-rummet.
Som noget nyt i år var en stor del af kælderetagen under kirkesalen indrettet til en kæmpe markedsplads, der ret hurtigt blev omdøbt til ”Kvindernes Paradis”. Her var masser af små boder med salg af genbrugstøj, Thaimad, indisk mad, kaffe og kage og en hyggelounge med sofaer, hvor man kunne slå sig ned i smågrupper.
Her samledes kvinder i alle aldre – lige fra de grå på toppen til de helt unge teenagere, som der faktisk var en del med af på konferencen. Tre af dem var en gruppe piger fra Frikirken i Hillerød, der var med for andet år i træk.
– Jeg kommer, fordi der er et helt særligt fællesskab. Det, at der kun er kvinder, gør at man føler sig tryg. Man forstår hinanden bedre, siger 15-årige Lea Rasmussen. 12-årige Liv Strandkvist nikker. For hende var det også helt klart kvindefællesskabet, der trak.
Benedikte Lorentzen på 14 år var glad for, at der var et specielt seminar for teenagere og unge:
– Det taler direkte til os. Vi får rigtig meget med hjem, vi kan bruge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:50.000 kroner til ofre

Ligesom tidligere år var der et særligt støttearrangement til fordel for ofrene for human trafficking. Det foregik i år nede i kælderen på markedspladsen, hvor der blandt andet kom et live jazz band og underholdt kvinderne.
Arrangementet var gratis og åbent for alle. Overskuddet af salget fra boder og lotterikuponer blev på mere end 50.000 kroner, der går direkte til foreningen HopeNow og kampen mod menneskehandel i København.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Martin Smith og bandet fra Kirken i Kulturcenteret ledede lovsangsfesten lørdag aften.
Himmelsk regn

Konferencen blev afsluttet med et brag af en lovsangsfest lørdag aften med Martin Smith og bandet fra Kirken i Kulturcenteret. Til tonerne fra Hillsongs ”Oh happy day” regnede det ned fra loftet med konfetti over de hoppende og dansende kvinder – ligesom det gennem hele konferencen havde ”regnet ned” fra Himmelen med Helligåndens mægtigt virkende kraft over deltagerne.
– Jeg tror, det er jeres tid nu til at tage den plads, I skal have, var Martin Smith’s budskab fra scenen til kvinderne i salen.
– Alt for længe har der manglet kvinder, der går foran i kirkens lederskab. Vi har brug for den visdom, der kommer fra jer. Så tro på, hvilke evner, Gud har lagt i jer, og gå ud og brug dem!
Af Karin Borup Ravnborg /
Fotos: Rune Von Moos