Topmusikere bakkede op om ny musikskole
Over 1000 deltagere ved Childrens Mission holdt støttekoncert for gadebørn i Bangladesh.
– Det er altså Danmarks bedste musikere, der sidder i bandet derovre!
Sådan lød meldingen fra arrangør og projektansvarlig Henrik Bach, da han introducerede husorkestret under en støttekoncert til fordel for børn i Bangladesh. Projektet hedder Light A Light For Bangladesh og går ud på at give gadebørnene fra byens slum mulighed for skolegang og her er det musikken, der skal stimulere til læring.
Derfor var det også musikken, der var i fokus under støttekoncerten i søndags på Kulturkajen Docken i København.
Over 1000 danskere mødte op til koncerten, der blev arrangeret af Childrens Mission det tidligere Skandinavisk Børnemission.
Kendte danske musikere som trommeslager Klaus Menzer, guitarist Aske Jacoby og kapelmester Benjamin Koppel dannede husorkesteret, som hele eftermiddagen leverede musik i verdensklasse.
Der var fra starten en fantastisk stemning i Dockens store sal. Et 400 mand stort gospelkor klædt i hvidt bød velkommen og sang bl.a. den amerikanske lovsang Awesome God. Solisterne Bob Bailey og Anette Wiik stod i front og fik varmet publikum godt og grundigt op.
Blandt aftenens sangere var også Claus Seest, som deltog i X Faktor 2009, og Gitte Naur, som i løbet af sin karriere har været med i bands som Tøsedrengene og Venter På Far.
Henrik Bach har selv en baggrund som musiker. Midt i koncerten kunne han afsløre, at Danida netop har godkendt Light A Lights støtteansøgning.
– Vi har fået 300.000 kroner i støtte til vores pilotprojekt, og vi starter med at bygge fire skoler, sagde han.
Beskeden blev modtaget med et stort bifald. Alle tilstedeværende havde samtidig mulighed for at donere 150,- kr. til projektet via sms. I foyeren var der forskellige boder med indiske produkter, snacks og drikkevarer, som også havde til formål at tjene penge ind til Light A Light For Bangladesh.
Under hele koncerten havde børn mulighed for at tegne en tegning, som sendes ned og bruges i udsmykningen af skolerne. Kunstner Martin Spang Olsen stod for processen.
Senere gav det danske band Moonjam et par numre i samspil med husorkestret. Stilen var blød og velspillet, og denne gang var sangeren skiftet ud med soli på synthesizer og kontrabas.
Også balletten blev repræsenteret i form af solodanserne Carling Talcott og Ulrik Birkkjær fra Det Kongelige Teater. Publikum fik her fornøjelsen af at nyde en uropførelse af en ballet skrevet specielt til denne dag under temaet At give.