Tør vi adlyde?

Det tog mig ikke lang tid at indse, at jeg stod ansigt til ansigt med en kirkekultur, der anså flere mennesker, højere budgetter og større kirker som kriterierne for succes. Jeg stod nu foran et fortvivlende faktum: Jesus forkastede faktisk de ting, min kirkekultur regnede for fremgang.
David Platt
Præst og
forfatter

Hvad i alverden skulle jeg nu stille op? Situationen fremprovokerede to store spørgsmål i mit liv. Det første spørgsmål var det enkleste: Ville jeg fortsat stole på Jesus? Ville jeg tage imod hans lære, selv når hans radikale tale drev menneskemængderne bort?
Det andet spørgsmål var det mest udfordrende: Havde jeg tænkt mig at adlyde Jesus? Selv nu er min største frygt, at jeg hører Jesu ord – men vandrer ad mine egne veje – tilfreds med mindre end et radikalt levet, lydigt liv i hans tjeneste. Med andre ord, så er min største frygt, at jeg kommer til at handle som de fleste, da de mødte Jesus dengang i det første århundrede.
Det er selve årsagen til, at jeg har skrevet denne bog – jeg er nemlig på rejse. Men jeg er overbevist om, at det ikke er en rejse, der kun gælder for pastorer. Nej, den omfatter alle troende i dag. Jeg er overbevist om, at disse spørgsmål er nødvendige for mange i dag, som har omfavnet værdier og ideer, der ikke kun er ubibelske, men som står i direkte kontrast til det evangelium, vi påstår at tro på. Og så er jeg overbevist om, at vi alle har et valg. Du og jeg kan fortsætte med at leve livet som altid og lade verdens standarder være basis for vores succes i livet. Eller vi kan sætte os ned og ærligt læse om den Jesus, Bibelen portrætterer, og overveje de konsekvenser, det ville have, hvis vi virkelig stolede på ham og adlød ham.

Jeg vil gerne invitere dig på denne rejse sammen med mig. Det er ikke min påstand, at jeg har alle svarene. Jeg har snarere flere spørgsmål end svar. Men hvis Jesus virkelig er den, han siger, han er, og hans løfter lover os en belønning så stor, som han siger, den gør, mon så ikke vi som kirke kan opleve, at et radikalt overgivet liv – ikke kulturens målestok – er det vigtigste overhovedet?

Fra Bogen ”RADIKAL”
af David Platt