’FC Jesus’ og Landbohøjskolen

Udfordringens fodboldhold blev kaldt FC Jesus af modstanderne fra Landbohøjskolen, som bagefter skrev en sjov reportage med mange bibelske henvisninger.Efter en kamp mellem den kristne fodboldklub FC Udfordringen (FCUdf.) og VLI (Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskoles Idrætsforening) faldt vi over dette kampreferat, skrevet fra VLIs synsvinkel og med masser af humor.

Sidste år lykkedes det for to af FC Udfordringens fodboldhold at rykke op. Det gav en tur i luften til træner Tobias Ambs-Thomsen, som er omtalt i modstanderholdets artikel.

”Det danske efterår viste sig fra sin bedste side, da VLI’s gæve krigere skulle op mod ligaens hellige islæt FCUdf. Klubben er hverken en kristen forsamling eller en klub for fodboldspillere. FCUdf. er en kristen fodboldklub. Som de selv kan sige det…

Ulige hjælp fra 12. mand

VLI startede kampen fornuftigt, og FC Jesus var bestemt til at tale med – lod det til. Langsomt og sikkert fik de dog hjælp af deres 12. mand og udbytte af deres mange timer på knæ med foldede hænder. Hvad politikerne ikke formåede med trafikforliget omkring udvidelse af motorvej – ja, det gjorde Gud da han på føje tid åbnede en motorvej ned mod VLI’s mål…

Halvvejs i 1. halvleg kørte Jesus-ekspressen ned mod VLI’s mål. Der var fart på. Et åbenlyst frispark blev begået mod VLI, men den berygtede pirat i sort (dommeren red.) lod ikke til at bemærke det. Han kunne jo bare få syndsforladelse igen ved sit næste visit i Guds hus. Fløjten forblev tavs, hvorefter sol, vind og vejr hjalp bolden ind over stregen til 1-0.
VLI’s krigere kæmpede bravt og midt på en mark vest for Valby Bakke gentog historien sig. Den skriftkloge vred sig i græsset. Piraten mente, at han havde læst historien før i et eller andet magasin eller var det et evangelie?
Nu var den ellers så overkommelige Valby Bakke blevet til Sinais bjerg. Det så svært ud for de godt kæmpende krigere.


Nedriv deres altre

Coachen gav en dundertale i pausen: “Deres altre skal I rive ned, deres stenstøtter skal I knuse, deres Ashera-pæle skal I hugge om” for dernæst at minde om, at vandflaskerne var tomme.
Der blev skudt to huller i plankeværket. Coachen trodsede et af fodboldens 10 bud og driblede i eget midterforsvar eller ville tage to på foden. I den anden ende stod FCUdf.s hegn helt og nærmest uberørt.

Nu skulle der mirakler til som det at lave vand til vin eller score 3 mål på ingen chancer. Krigernes kræfter var ved at slippe op. Da Piraten ikke tillod, at ’Plankeværket’ måtte tage med hænder i en hovedstødsduel, blev det til 3-0. Det var nu tydeligt, at Gud tordnede løs med død og ødelæggelse mod de efterhånden modløse VLI’ere. “Lad Jonas blive skadet” tordnede det fra himlen. “Lad Kasper sparke langt forbi mål”… Urimelighederne stod i kø.
Coachen havde set det komme. Ligesom det arabiske forår. Han var en lærd mand. De to arabiske raketters gode indsats var tæt på at give pote. Desværre udeblev miraklet.
Og desværre havde FC Udfordringen glemt alt om både nåde og barmhjertighed, som der ellers står i den store bog…” slutter VLI sit referat.

Tobias Ambs-Thomsen