Giv sagen til Gud

Vi har set tidligere, at selvom Jesus var fuldkommen, blev han alligevel falsk anklaget for mange ting. Trods dette forsvarede han sig aldrig og forsøgte ikke at overbevise nogen om, at han var et offer.John Bevere
Amerikansk forfatter og forkynder

Når mennesker foragtede og fornærmede ham, tog han det med fatning. Han nægtede at lade sig involvere i gengældelsestaktik. Han gav ikke igen med nedsættende bemærkninger og grimme ord. Han gengældte aldrig ondt med ondt. Selvom han var Guds søn, tror du så ikke, at han som menneske kunne have haft lyst til at forsvare sig nu og da? Nogle gange engagerede han sig i debatter med farisæerne og andre religiøse ledere, men du finder aldrig nogen sinde, at Jesus gik til angreb for at forsvare sine ”rettigheder”. Hvorfor var Jesus i stand til at finde sig i meget dårlig behandling og misbrug uden at gøre gengæld? Der findes en lille sætning i Peters brev, som forklarer det hele og desuden giver os den præcise grund til, at vi ikke skal gøre gengæld, når vi bliver dårligt behandlet. Peter siger om Jesus, at han ”overgav sin sag til ham, der dømmer retfærdigt”.
Der har du det! Jesus vidste, at Faderen havde styr på hans liv og alle de begivenheder, han måtte blive udsat for. Han var tæt forbundet med sin himmelske Fader. Der fandtes ikke tvivl i hans sind om, at Gud den Almægtige i sin time ville rette op på alt det forkerte. Jesus var ikke nødt til at kæmpe for sine rettigheder. Det er vi heller ikke. Universets fantastiske hersker sover ikke og er ikke uopmærksom på, hvad der foregår, når hans retfærdige lider for hans skyld.
Jeg glemmer aldrig en tid, hvor jeg blev angrebet af et menneske, der havde autoritet over mig. Der blev fremsat anklager mod mig, som ikke var sande, og jeg må desværre indrømme, at jeg i flere måneder indædt forsvarede mig. Mens alt dette skete, talte Helligånden til mig en dag, da jeg var i bøn. ”Søn,” sagde han, ”så længe du forsvarer dig, så gør jeg dette”. Derefter så jeg et syn af Herren, hvor han kun var synlig for mig fra sine skuldre og ned. Jeg kunne ikke se hans ansigt, og det gik op for mig, at hans hænder og arme var sikkert gemt bag hans ryg.
Mens jeg bad, meddelte han mig: ”I det øjeblik du holder op med at forsvare dig, vil dette ske.” Derefter så jeg, at hans arme og hænder ikke længere var gemt bag ryggen. Derimod var Helligånden aktivt involveret i den sag, som andre førte imod mig.

Dette er afgjort et billede af, hvad Gud vil gøre for dig og mig, hvis vi adlyder hans befaling og går ind i vore kald til at lide under dårlig behandling på den rigtige måde for hans skyld. Vi holder op med at kæmpe vore egne kampe, hvis vi med vore ord og handlinger siger: ”Jeg tilhører universets Gud. Han holder sit ord. Han er Den store Far. Jeg vil lade ham sørge for mig. Retfærdighed vil finde sted i Guds time. Alt, hvad jeg skal gøre, er at overgive denne sag til ham.”
Fra bogen ” Hvordan skal man reagere, når man
føler sig dårligt behandlet?” af John Bevere.