En fredelig mand fyldt med kraft

De fleste snakker om dæmoner, som om det var ens problemer det handlede om. Det er måske en behagelig måde at forholde sig til dæmoner og engle på, fordi det kommer ned på et naturalistisk niveau, men det er slet ikke bibelsk – eller rigtigt.
Jeg har lige brugt to dage med en meget fredelig mand på 71 år. Men når han bad Gud om at komme med sit nærvær, fik nogle mennesker til møderne tydelige manifestationer. Nogle skreg uhæmmet, andre græd meget voldsomt og andre kastede noget op. De var besat af dæmoner. Og de vidste det ikke engang altid selv. Nogle var kristne.
Der var ikke ”hypet” nogen stemning – faktisk sad jeg flere gange og syntes, at det var lidt småkedeligt og langtrukkent…
For mig var det en påmindelse om, at den åndelige verden findes, og at der foregår en kamp om os alle. Hvis du lider af frygt, depression, drømme, onde tanker eller andet i den stil, så KAN det skyldes dæmonisk påvirkning. Det er de dårlige nyheder.
De gode nyheder er, at du kan blive sat fri ved at befale dem væk i Jesus’ navn – hvis du er kristen og dermed har Guds Ånd i dig. Det så jeg også ske. Fantastisk dejligt. Der er virkelig autoritet og kraft i Jesu navn. Og ånderne skælver – nogle gange så meget, at der kommer tydelige manifestationer.

Det lyder helt sikkert mærkeligt for ”juleaftens- og dåbs-danskeren”, som ikke læser Bibelens beretninger om uddrivelser helt alvorligt. Men den åndelige verden findes, og du er en del af den, hvad enten du ønsker det eller ej.
Og det er jo ikke kun denne mand, som jeg var til møde med, der kan uddrive dæmoner og onde ånder. Jesus gav sine disciple (dig og mig) autoritet til at gøre det samme. Hvad nu, hvis alle vi kristne begyndte at søge mere viden om, hvordan den åndelige verden fungerer, og begyndte at vokse i vores kald til at uddrive dæmoner, når vi beder for hinanden?
Mon ikke vi ville se mange flere mennesker komme i frihed? Mon ikke ”juleaftens- og dåbsdanskerne” ville komme til kirkerne lidt mere, end de gør nu? Mon ikke flere mennesker ville blive ledt til Jesus, når de så kraften i hans navn? Det tror jeg. For man kommer til at tænke over de vigtige ting i livet, og de valg man tager, når man oplever den åndelige verden.

Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk