Hollande: ‘Frankrig vil bekæmpe antisemitisme’

Ved en mindehøjtideliged i Toulouse igår for fire jøder, der blev dræbt af en terrorist i marts, sagde Frankrigs præsident, Francois Hollande:
– Frankrig vil beslutsomt bekæmpe antisemitisme.
Francois Hollande fortsatte:
– Frankrigs jøder må vide, at republikken vil gøre alt, hvad den kan for at beskytte dem og give dem sikkerhed, og at dette er i alle franskmænds nationale interesse.

Hollande sagde dette, da han sammen med statsminister Binyamin Netanyahu deltog i en højtidelighed for at minde de fire jødiske ofre – en 30-årig lærer og tre børn på hhv. 3, 6 og 8 år – der blev dræbt af den fransk-algierske terrorist Mohammed Merah foran den jødiske skole, “Ozar Hatorah”.

Forinden havde Merah dræbt tre franske soldater, nogle af dem muslimer, i to episoder.
– Vi er her for at ære ofrene for antisemitisme, racisme og terrorisme, sagde Hollande. Vi vil bekæmpe ikke blot antisemitiske handlinger, men mundtligt anti-jødisk had.

Henvendt til Netanyahu sagde han, at Israel var blevet oprettet efter holocaust som tilflugt for det jødiske folk
– Når en jøde er et mål, fordi han er jøde, er Israel bekymret over dette, sagde Hollande.

I sin tale kom Netanyahu også ind på forbindelsen mellem terroristangrebet og holocaust og sagde, at historien viser, at jødehad hurtigt breder sig til andre grupper.
– Det er ikke noget tilfælde, at morderen ikke blot dræbte jøder, meen også franske soldater på må og få -kristne såvel som muslimer, sagde Netanyahu. Disse morderes barbariske had truer ikke blot jøder, men civilisationen som helhed.

Netanyahus deltagelse i højtideligheden i Toulouse var afslutningen på hans to-dages besøg i Frankrig, som af den franske ambassadør i Israel, Christophe Bigot, betegnes som “meget positivt”.