Israelsk valg kan blive udsat på grund af kampe

Kamphandlingerne mellem Hamas og Israel har politiske virkninger. Hvis de
fortsætter i længere tid, vil knessetvalget om nogle uger nok blive udsat.
Dette siger en kilde i statsminister Binyamin Netanyahus Likud-parti.

Netanyahu overvejer også at ville udsætte Likuds primærvalg, berammet til den førstkommende søndag,

Arbejderpartiets ledelse ventes ligeledee at ville udskyde sit forestående primærvalg, hvis kamphandlingerne ikke snart standser.

Lederen af det nye “Yeash Atid” (“Der er en fremtid”)-parti, Yair Lapid, er imidlertid imod at udsætte parlamentsvalget. .

Den frem,trædende israelske politiske kommentator, Nahum Barnea, siger:

– Netanyahu har sagt, at der ikke har været nogen krig under hans to embedsperioder som regeringschef. Men Netanyahu har ikke taget den interne dynamik i det sydlige i betragtning. Han blev ikke trukket til denne krig. Krigen trak ham ind. Han vil udfolde alle bestræbelser på at undgå en landoffensiv. Soldater bliver dræbt under en sådan operation, og det er dårligt. På tærsklen til valg er det en katastrofe.

Første tegn

For første gang siden operation “Forsvarssøjle” begyndte, er der nu tegn på, at Hamas er parat til at acceptere en våbenhvile med Israel. Hamas’ betingelser for en våbenhvile omfatter et israelsk tilsagn om at “stoppe alle former for aggression, heriblandt attentater og ophævelse af blokaden af Gaza-striben”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israel for sin del siger, at det vil indgå en våbenhile, hvis Hamas og andre terroristgrupper i Gaza standser deres beskydning af det sydlige Israel.

De to parter kan ikke enes om disse betingelser, og forhandlinger fortsøtter nu bag kulisserne, med Egypten som den fremste mægler.

Andre lande der deltager i våbenhvile-forsøget er Tyrkiet og Qatar.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge Egyptens præsident, Mohamed Morsi, er der “antydninger af muligheden af en snarlig våbenhvile, men der er ingen garanti for dette”, som han udtrykker det.

Englands udenrigsminister, William Hague, siger, at prisen for en landoperation vil være tabet
af international støtte. Han tilføjede, at en sådan aktion nok vil forlænge konflikten.

I Tel Aviv klappede mange begejstret, da de så en “Iron Dome”-raket nedskyde et missil på vej mod byen.

Forsvarsministeriets generaldirektør, Ehud Shani, har anmodet den militærfabrik, der fremstiller “Iron Dome”, om at øge produktionen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: