Patricia hjælper afghanske flygtningebørn i Athen

Otte ud af 10 uledsagede flygtningebørn går for lud og koldt vand. Patricia Kirk laver fodboldskole og skaber kontakt til myndigheder.
Patricia Kirk laver fodboldskole for over 100 uledsagede flygtninge, som kommer fra Afghanistan til Europa via Athen. Hun er udsendt af International Aid Services.
Patricia Kirk arbejder nu med uledsagede afghanske flygtningebørn i Athen. I det såkaldte ParkProjekt kan flygtningebørnene kontakte Patricia på en bestemt bænk i parken bestemte tidspunkter i løbet af ugen. Her fortæller hun børnene om deres rettigheder og muligheder og tilbyder at være ledsager til hospitalsbesøg, asylansøgning osv.
Efter de første to måneder havde Patricia haft kontakt med 101 uledsagede flygtningebørn fra Aghanistan. Heraf havde 81 børn ikke på noget tidspunkt inden mødet med ParkProjekt haft kontakt til en organisation for at få hjælp og vejledning.

Små voksne

Patricia er rystet over børnenes mentale tilstand efter at have flakket omkring i lang tid.
– De er generelt kendetegnet ved at være ”små voksne”, der ofte ikke ser sig selv som værdifulde og som genstand for positiv opmærksomhed eller god omsorg, fortæller Patricia og fortsætter:
– Fordi børnene er på en fortsat rejse over lang tid, har de brug for mentale lyspunkter og ”pauser” fra de mange ansvar, som de konstant må forholde sig til.
Netop derfor har Patricia fået etableret en fodboldskole. Fodboldskolen er blevet et vigtigt mødested for ca. 20 drenge. Når nogle rejser videre, får andre pladsen. IAS har igangsat en indsamling til formålet.

Vold eskalerer

Og det er vigtigt, at der bliver gjort noget for flygtningebørnene nu, mener Patricia. Det seneste år er børnenes forhold blevet værre. På grund af landets økonomiske krise eskalerer det politiske pres på udsatte grupper. Det højreorienterede parti Golden Dawn kræver byen renset for flygtninge. Partiets idéer har slået stærke rødder i dele af den græske befolkning. Samtidig øges vold og kriminalitet i landet. Smugleri, sexhandel og overgreb mod børn er mere reglen end undtagelsen.