Ramirez stjæler time efter time

Der er nogle album, som bare kører på anlægget hele dagen. Man tænker næsten ikke over det, og pludselig opdager man, at man har hørt den samme plade i mange timer.
Sådan har jeg haft det med dette album, som amerikaneren David Ramirez har lavet. Han er ikke et særlig kendt navn for mange, men han har blandt andet lavet tema-nummeret til Discovery Channel’s ”Bering Sea Gold”. New York Times har for nylig rost hans musik, og sammenlignet ham med nogle af de allerstørste kæmper i amerikansk musik; Bob Dylan og Johnny Cash. Det er svært at komme højere op på ranglisten.
Lever han op til det? Der er ingen tvivl om, at ’American Soil’ er et fremragende album. Albummet er en gratis smagsprøve på Noisetrade.com, som er en kristen hjemmeside for gratis musik. Hvis man ønsker sig mere af Ramirez, så kan man købe det meget roste album ’Apologies’ på blandt andet ITunes. Det er måske endda endnu bedre.
Det udkom i august og er virkelig et godt album, hvor sammenligningen med Dylan og Cash kommer endnu mere til din ret. På ’American Soil’ er der to numre fra ’Apologies’ med. Stick Around’ og ’Find The Light’. Trods sammenligningen med Cash og Dylan, så er Davids stemme noget anderledes end deres. Han lyder mere ”ren” og ung – hvilket han jo retfærdigvis også er!
Men kan du lide de to ældre herrer, så vil du uden tvivl kunne lide David Ramirez to plader. Det er virkelig dejlig og harmonisk musik at lytte til.
Henrik Engedal