Efterskole inviterede 300 skoleelever til teaterkoncert

Hestlund Efterskole prøvede som noget helt nyt at invitere alle 7. og 8. klasser fra omegnen til teaterkoncert onsdag 28. november. Det blev en stor succes, idet 300 elever og deres lærere kom og så teaterkoncerten ’I will survive’.
Hestlund Efterskole sørgede for at hente og bringe eleverne fra Ikast, Engesvang og Tange i busser. Der var lavet mad til alle 300 elever og deres lærere, og så fik de en stor musikalsk oplevelse kogt sammen med et godt budskab.
– Vi ville gerne vise nogle flere end bare familie og venner, hvad eleverne på vores musik og teaterlinje har arbejdet med, og derfor fandt vi på at invitere egnens skoler. Men vi havde ingen idé om, hvordan lærerne ville tage imod det. Vi kan kun sige, at det har været en stor succes, siger forstander Johannes Fomsgaard Pedersen.

Håb og kærlighed

Stykket er skrevet af en af skolens egne lærere, Per-Arnt Fought. Det handlede om tre piger, der alle er forelsket i den samme dreng og hvilke kvaler de har, da de bliver afvist. Undervejs hører man stemmer fra en dæmon og en engel, som billede på de både negative og positive tanker, man kan have. Budskabet var, at selv om meget kan ødelægge kærligheden, og man kan bilde sig selv ind, at man ikke er god nok eller er køn nok, så er det godt at stræbe efter kærligheden.

Tre forelskede piger går i stykker, da den eftertragtede dreng ikke gengælder deres kærlighed. Englen og dæmonen symboliserede de positive og negative stemmer, som pigerne hører i forhold til om de skal give kærligheden en ny chance.
Værdier kom frem

– Det var rigtig godt, og jeg kunne i hvert fald genkende, at det med forelskelse kan være svært engang imellem, lød konklusionen fra Mathias Nielsen fra 8. klasse på Engesvang Skole. Hans lærer Britta Aagaard Knudsen bakker ham op i, at temaet altid er evigt aktuelt.
– Det er jo dyb alvor for dem hver gang, men forhåbentlig oplever de, at selv om det gør ondt, så er kærligheden besværet værd, så temaet var ramt lige ind i deres virkelighed, sagde Britta Aagaard Knudsen, som var meget begejstret for forestillingen.
– Før jeg kom, var jeg ret sikker på, at det ville blive en god oplevelse, dels fordi det var et flot set-up, dels fordi det er en kristen skole, så jeg gik ud fra, at der i stykket ville være værdier og holdninger til temaet. Det holdt stik, og jeg kunne mærke på eleverne, at stykket gjorde indtryk, sagde Britta Aagaard Knudsen, som er dansk og kristendomslære.
Mette Swartz