– Din nabo vil gerne tro på Gud

Danskerne tager gerne imod evangeliet i 2013, påstår Simon Jacobsen. Det skal blot præsenteres nutidigt. Han har udviklet nogle materialer, som kan hjælpe kristne på vej.
Når to ud af tre ofte tænker over livets mening, hvorfor er der så ikke flere, der tager imod Jesus og kommer til tro i Danmark? spørger Simon Jacobsen – og giver også gerne svar.

Simon Jacobsen vælger ofte at bruge lidt humor for at nå ud til folk. Det sker blandt andet ved hjælp af denne flybillet, som han deler ud til folk.

Simon Jacobsen er fascineret af vækkelse og ønsker, at se mange mennesker komme til tro.
Han blev selv frelst ved en vækkelse i Løkken tilbage i 1950’erne. Han boede derefter i Wales i ni måneder, hvor han studerede, hvorledes en hel nation blev berørt af en vækkelse omkring 1900-tallet. Han har besøgt den største vækkelse, som Norden har set i hans levetid, nemlig Nokia vækkelsen i Finland, hvor 15.000-20.000 blev kristne i 1980-90’erne. (Det er det samme område, som mobiltelefonen kommer fra.)
I 17 år har Simon Jacobsen været pioner inden for kristent TV i Norden, hvor han var regional leder af God tv. Og hans erfaring siger, at danskerne faktisk gerne tager imod evangeliet, blot det præsenteres på en nutidig måde.
– Hvordan kan danskerne vide, at evangeliet er livets bedste tilbud, en enestående gave fra Gud, hvis ikke det præsenteres, indpakkes på en præsentabel og nutidig måde, så de vil åbne pakken og tage imod gaven? spørger han og ser selv tre mulige årsager til, at der ikke er flere i Danmark, der kommer til tro.

Velstandens blændværk

– Det første er ’Rigdommens blændværk’, som Jesus taler om i Matt. 13,22 – at mennesker er så optaget af livet, at de ikke sanser Gud.

Vaccineret imod ægte kristendom

Det andet er, at mange er ”vaccineret imod kristendommen”, fordi de ikke har mødt levende kristendom, men kulturkristendom eller den mørke og fordømmende kristendom. Når nogle taler om Gud, sætter de straks lighedstegn mellem dét og deres tidligere oplevelser af kristendommen, som de afskyr, siger han.

Et liv, der er værd at efterleve

Den sidste grund Simon ser, handler ikke så meget om dem, som ikke er kristne endnu. Det handler om de kristne:
– At vi levende kristne ikke lader vort lys skinne klart nok for dem, som er rundt omkring os.
At vi ikke lever et attraktivt liv sammen med Jesus, der er værd at efterleve.
At vi ikke har lært at præsentere evangeliet på rette måde og være menneskefiskere, i ordets virkelige betydning, udfordrer han.

Løsningen fra Jesus virker stadigvæk


Artiklen fortsætter efter annoncen:Simon Jacobsen

Simon Jacobsen mener, at alle tre faktorer gør sig gældende i dag. Han påpeger også, at Jesu befaling om at ”Gå ud i alverden og nå de fortabte,” stadig er aktuel.
Jesu anvisning på at løse opgaven er stadig brugbar.
– Spørgsmålet er blot, om vi vil følge Jesus og gøre det, Han har bedt os om? Hvis vi er seriøse med at følge Jesus, så må vi helt sikkert ændre prioritering, både personligt og i menighederne, fortsætter Simon Jacobsen.

Billet til Himlen

Det er en svensk undersøgelse, Simon Jacobsen henviser til, når han siger, at to ud af tre ofte tænker over livets mening. Den er lavet af direktør for Sigtunastiftelsen Alf Linderman, der er docent i religionssociologi ved Uppsala Universitet.
– De fleste ikke-kristne i vore netværk ved sikkert, at vi er kristne, men hvor mange af dem har vi fortalt, hvordan de tager imod Guds gave til dem, det evige liv? spørger Simon Jacobsen.
For at gøre det lettere at dele troen, har han udviklet minibogen ’Guds gave til dig’. En lille bog man kan have i lommen eller i tasken, indtil det gunstige øjeblik opstår.
Desuden har han lanceret ’Boarding Pass to Heaven’ med påskriften ”Free ticket – Book now!” (Gratis billet – book nu!)
Boardingpasset ligner til forveksling et rigtigt boardingpass, men kan åbnes, og inden i findes vilkårene for at komme med på den enestående ’all inclusive’ rejse, forklarer han.