En hyldest til skønheden

Forfatteren har ønsket at beskrive skønhedens landskab på en anderledes måde. Han har derfor valgt at gøre det gennem dialog for at vise skønheden i tal, farver, sanser, kulturer, naturen, humoren, menneskene, Gud og vejen frem, som handler om skønheden i livet med Gud og alt det skabte.
Det gør han, fordi dialogen levendegør de relationer, vi lever i. For skønheden åbner hjertet for foreningen med Gud. Hver tekstside slutter med en meditationsbøn og et bibelvers, som passer fint til temaet og bidrager til at løfte det op på et højere niveau. Modsat hver tekstside er der en side med en farve-illustration, der aktiverer læserens synssans; bogen fremtræder som et kreativt, kunstnerisk produkt, og det er i den ånd, bogen skal læses.
For nogle kan den kreative stil virke uvant, mens andre vil kunne glæde sig over at læse om livet med Gud gennem skønhedens øjne og kunstens sprog. Grundtemaet i bogen bag den kunstneriske tilgang – med stænk af underfundig humor – er en klar kristen holdning, en hyldest til Treenighedens Gud. Nordberg skriver i forordet, at Bibelen er et skatkammer, når det gælder formidling af skønhed, guddommelighed og mystik, og det fremgår klart af hver enkelt tekstside.
Nordberg har tidligere skrevet Brev til Gud (Queenswood, 2004), hvor han også brugte dialog som formidlingsform. Nordbergs ønske har været at formidle den kristne troslære, men med fokus på troen som primært en relation med Gud.

Åsmund Stray Nordberg
Skjønnheten
200 sider • 238 kr.
Queenswood