Hiphop til danskerne

Dansk og kristen hiphop? Lyder det som noget, der ikke helt spiller, som det skal? Så skal du høre Dan Conrad!
Jeg vil ikke betegne mig selv om én, som hører hiphop hele tiden. Men det er en genre, som jeg jævnligt hører. Derfor var det med spænding, at jeg satte Dan Conrad i pladespilleren for at høre, hvordan dansk og kristen hiphop lyder.
Og jeg er virkelig opmuntret – og lidt overrasket over albummet. Dan Conrad formår sammen med Salmisten aka Fabian Berg, Kenny G og Sidsel Klitlund fra ’Light Up Lion’ at levere hiphop i høj kvalitet. Det er varieret og lyrisk super skarpt. Det jeg nyder ved albummet, er den kompromisløshed og skarphed, som Dan Conrad rapper med.
Conrad er ikke bange for at gengive den sandhed, han læser i Bibelen. Det ser man blandt andet i nummeret ’Veråb’, hvor der bliver skudt med skarpt mod Mormoner, Jehovas Vidner og muslimer. Han sviner dem ikke til, men tør sige, hvad Bibelen siger:
Tilbage igen ve jer mormoner / Matthæus 19,5 ikk’ noget med flere koner / og nej Jesus er ikk’ Satans spirituelle bror / og Faderen havde ikk’ sex med Maria Jesu mor / der er ikk’ flere guder kun én eksisterer / og Faderen har ikk’ en fader løgnene stopper her / Gud han er evig tjek Salme 90 / jeres platte teologi kan ikk’ gøre mig halvt tændt.
Albummet er også fyldt med ærlige tekster om det svære ved at bruge tid på Gud og Bibelen, mindreværd, livsstil, synd og meget mere. Dan Conrad er et forfriskende indslag, og det går lige ind i hjertet, fordi det er på dansk.
Kort sagt: Kan du lide hiphop, så tror jeg, du vil kunne lide dette album. Det er ikke det bedste, der nogensinde er blevet lavet, men det holder helt sikkert.
Henrik