En kristen som forandrer verden

Du går i kirke. Du har kristne venner, og du går til møder i ugens løb. Du ved, hvad der er rigtigt og forkert, og du ved alt om Guds kærlighed. Hvorfor skal du så stadig læse i Bibelen, når du kender Joh. 3:16 både forfra og bagfra?
Bill Hybels
Præst i megakirken
Willow Creek

Jo, hvis du ønsker at forandre verden, må du læse i Bibelen. Der er ingen vej udenom, viser en undersøgelse blandt 500.000 kristne verden over. Det handler nemlig om at blive voksen, om at modnes.
Der findes ofte fire typer mennesker i en kristen forsamling. Den første gruppe er de nysgerrige, ikke-troende. Den anden gruppe er de nye kristne, og den tredje gruppe er dem, der har været kristne i længere tid. Den fjerde gruppe er de ”Kristusfokuserede”. De er de eneste, som kan forandre nabolaget!
– Når kristne, som hører hjemme i den tredje gruppe, vil bede, handler det mest om, at Gud skal velsigne deres egen agenda:
– Gud, giv mig en pæn kæreste. Gud, lad mig få flere penge. Et bedre job. En bedre præst!
Alle de mange selvcentrerede bønner bliver kastet op mod himlen. Folk i denne gruppe går kun ind i en tjeneste, hvis de har lyst til det. Og de bidrager kun med penge, hvis det kan betale sig for dem. I denne gruppe finder vi mennesker, som er trygge i deres tro, men de har mistet lidt af gløden.
Men hvis du bliver træt af kun at være en halvejs engageret kristen, hvis du gerne vil pakke faldskærmen og kaste dig ud i Guds eventyr, kan det lade sig gøre:
Du kan gå fra niveau tre til fire, hvis du engagerer dig i Bibelen. Som præst kan jeg ikke made menigheden hele tiden. Det er heller ikke nok bare at få mad om søndagen. Menigheden må lære at spise selv.
Hvis vi virkelig tror, at Guds ord er åndelig føde, må vi huske på, at det ikke vil lykkes os at forandre verden på tom mave. Vi kan ikke være afhængige af at blive madet en gang om ugen. Vi må til at spise selv.
Og selv om du har ”spist Guds ord” mange gange før, skal du alligevel blive ved at læse. For Bibelen smager af noget nyt hver gang, du åbner den. Prøv selv.

Uddrag af Bill Hybels tale til 1300 norske kirkeledere på LED-konferencen i februar.