Boko Haram ødelagde landsby

Den nigerianske terrorgruppe Boko Haram angreb den kristne landsby Zangan nord for Jos ved midnat den 14. maj. Både kirker og hjem blev ødelagt, og mange flygtede.

Nigeria var i 2012 det land, hvor flest kristne blev dræbt. Det skyldtes især terrorgruppen Boko Haram.

Ved angrebet blev også landsbylederens hus nedbrændt, han flygtede og er ikke blevet set siden. For fire uger siden ramte et tilsvarende angreb en anden af de overvejende kristne landsbyer i det sydlige Kaduna-distrikt.
Boko Haram er den største forfølger af kristne i landet og årsag til, at Nigeria var det land, hvor flest kristne blev dræbt i 2012, skriver Åbne Døre.
Terrorgruppen blev grundlagt i 2002 af Mohammed Yusuf, der var lærer ved en islamisk skole. Han blev dræbt af politiet i 2009. Navnet Boko Haram antyder, at vestlig uddannelse er forbudt, og gruppen mener, at det er forbudt for muslimer at gå i vestligt tøj og deltage i politik. I stedet vil man grundlægge en islamisk stat med Sharia-lov i hele Nigeria.
Gruppen, der har tætte forbindelser til Al Qaeda, angriber især de kristne – men i marts kostede et angreb mod en busstation 25 mennesker livet, mens 60 blev såret. Mange muslimer har derfor sammen med kristne ledere henvendt sig til regeringen for at få dem til at stoppe terrorgruppen.
Læs mere på hjemmesiden www.forfulgt.dk
Bodil