Frelsens Hær måtte ændre både navn og uniform før MGP i Malmø

Musikgruppen Heilsarmee fra Frelsens Hær i Schweiz måtte droppe både navnet og uniformerne før de kunne deltage i det internationale Melodi Grand Prix i Malmø.

Gruppen Heilsarmee i deres Frelsens Hær uniformer.
De vandt suverænt Melodi Grand Prix i Schweiz i december.

Det var en skuffelse, da arrangørerne for European Broadcasting Union fortalte Heilsarmee, at en organisation ikke kan optræde til Melodi Grand Prix. Hele konceptet for gruppen var nemlig bundet op på dens identitet som Frelsens Hærs musikanter, og de havde ikke som andre deltagere et stort, dyrt show i baghånden.

Takasa – en ren oplevelse

Til sidst blev problemet med påklædningen dog løst med et rimeligt kompromis, idet gruppen valgte at optræde i klassisk blåt og hvidt, lidt i stil med Hærens uniformer.
Navnet var næste problem. Her enedes man til sidst om at kalde gruppen Takasa, som er et swahili-ord med betydningen renselse eller rendyrkelse.
– Gruppen håber at levere rendyrket, musikalsk nydelse men også at formidle et åndeligt budskab, understregede projektleder Martin Künzi før kursen gik mod Malmø.

Gruppen Takasa er her klædt i det tøj, de måtte bruge til det internationale MGP i Malmø. Heilsarmee/Takasas alderspræsident er bassisten, den 95-årige Emil Ramsauer.

Sangen You and Me ledsages af stortromme, kontrabas, trombone og tamburin.
Det internationale Melodi Grand Prix bliver hvert år set af 125 millioner europæere.