Gud, gospel og glæden ved at gi’

Den 8. juni spreder Charlotte sammen med gospelkor fra hele landet det glade budskab i København. Arrangementet hedder GospelAid, og overskuddet går til Danmissions indsats for udsatte børn i Egypten. ”At synge gospel åbner mit hjerte for Gud og dermed også for andre mennesker. For mig er det en gave – ja, den fedeste fornemmelse i hele verden – at få lov til både at synge og hjælpe andre på én gang.”

Charlotte Pedersen, Foto: Kamilla Jakobsen/Danmission

Det fortæller Charlotte Pedersen. Hun er sanger og frivillig til GospelAid den 8. juni i København, hvor gospelkor fra hele landet vil sprede sang og det glade budskab om evangeliet.
Overskuddet fra dagen går til Danmissions indsats for fattige og udsatte børn i Egypten.

Døbt som 26-årig

Det lå ellers ikke i kortene, at Charlotte Pedersen skulle bruge en væsentlig del af sin fritid på at synge gospel, gå i kirke og samle ind til kirkeligt hjælpearbejde.
”Jeg er ikke opvokset i en kristen familie – langtfra. Da jeg var midt i 20’erne gik jeg på HF og havde religion. Her hørte jeg om det dobbelte kærlighedsbud, som siger, at vi skal elske både Gud og vores næste, som vi elsker os selv.
Det gav bare så meget mening, at jeg valgte at blive voksendøbt som 26-årig og begyndte at komme i folkekirken. Men det ramte aldrig helt ind i hjertet – jeg troede mest på Gud med hjernen,” siger Charlotte Pedersen, som er 45 år, laborant og bor i Hellerup ved København.
”Men efter en svær og barsk periode i mit liv, hvor jeg følte, at det var Gud, der straffede mig, var jeg nødt til at sparke ham ud af mit liv. Hvorfor skulle jeg tro på en gud, som bare straffede mig? Det havde jeg ikke behov for. Fra 2008 til sommeren 2010 var alt faktisk bare sort, mørkt og ligegyldigt i mit liv.”

Pludselig indskyldelse

I påsken 2010 sad Charlotte Pedersen og ledte efter et kor at synge i. Hun googlede en masse på internettet og endte efter en pludselig indskydelse med at tilmelde sig Sommergospel.
”Jeg havde på forhånd sagt til min veninde, som jeg skulle følges med, at der også var gudstjeneste og den slags, men at det ville jeg springe over – alt det der Jesus-noget var jo bare noget, jeg var nødt til at finde mig i for at være med på sangkurset.”
På det tidspunkt var hun begyndt at flirte lidt med buddhismen i forsøg på at finde ny mening i livet. Men der manglede ligesom noget, og hun kunne ikke lade være med samtidig at tro lidt på Jesus i smug uden rigtig at kunne rumme det.
”Jeg havde fået Gud galt i halsen og troede, at han var den straffende Gud. Men på Sommergospel blev der talt meget om ”Den Gode Gud”, og jeg blev mødt med stor åbenhed. Det gjorde, at der skete noget inde i mig. Og til gospelgudstjenesten blev jeg ramt af Gud og hans kærlighed. Pludselig kunne jeg begynde at føle noget igen, og alt mørket forsvandt. Jeg følte en dyb taknemlighed over, at Gud stadig var der, og den taknemmelighed føler jeg stadig i dag 3 år efter. Hver eneste dag!
Gospel har ændret hele mit liv. ALT er bedre! Jeg har mødt de mest fantastiske mennesker, og så har jeg lært, at jeg faktisk godt kan synge. Men den største gave har været at finde Gud – finde ham med hjertet.”

I en god sags tjeneste

Efter Sommergospel begyndte Charlotte Pedersen at synge i ”Copenhagen Gospel Voices”. Det førte hende til gospelkirken ”The Gospel Fellowship”, hvor hun i dag også er frivillig.
For Charlotte Pedersen var det også nærmest en selvfølge at tilmelde sig, da der i 2012 første gang blev afholdt GospelAid, som er et samarbejde mellem The Gospel Fellowship og Danmission. Og hun er med igen 8. juni i år.
”Jeg deltager i GospelAid, fordi jeg gerne vil synge gospel, men bestemt også fordi jeg gerne vil støtte en god sag. Det var fantastisk at være så mange, som sammen arbejder for at hjælpe de egyptiske børn. I år har jeg endda meldt mig som frivillig – man bliver afhængig af det,” siger hun leende.
Læs mere om GospelAid på www.gospelaid.dk eller www.danmission.dk.

Gospel Aid hjælper børn som Hanee


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hannee er kun 13, men arbejdede 12 timer (Foto: Anders Helmer.)

Hanee er en spinkel dreng på bare 13 år. Alligevel har han i årevis arbejdet 12 timer i døgnet – på to job.
”Jeg bor hos min bedstemor og forsørger os med det, jeg tjener på et fliseværksted. Men for nogle år siden flyttede min far ind og forlangte, at jeg også skulle have job hos en mekaniker, så jeg kunne tjene penge til ham. Min far banker mig, hvis jeg ikke gør, som han forlanger.”
Børnearbejde er udbredt i Egypten, hvor ca. 3,7 mio. børn under 14 år arbejder. Og Hanee så ikke anden udvej end at adlyde faren. Indtil han kom han med i Danmissions projekt, som hjælper børnearbejdere, gadebørn og handikappede børn.
Børnene organiserer sig i ”børneparlamenter”, hvor de lærer, at de har rettigheder: Fx at deres arbejdsgiver ikke må slå, at de ikke skal arbejde alle ugens 7 dage, at de skal have tid til at sove – at de har ret til et værdigt liv her og nu og i fremtiden. Og de får hjælp til at gøre noget ved problemerne.
”Før blev jeg behandlet meget ydmygende på jobbet. Kaldt alt muligt grimt, slået og nogle gange mishandlet med elektrisk stød. I børneparlamentet har jeg lært, at det må de ikke – de voksne skal behandle mig ordentligt, selv om jeg er et barn. Det er ikke altid, de lytter.
Men nu kan jeg komme her i børneparlamentet og snakke med de andre børn, og nogle gange kan de voksne i projektet hjælpe med at snakke med ens forældre eller arbejdsgivere. Så nu har min bedstemor smidt min far ud. Det er godt! Når jeg bliver voksen, vil jeg passe på min bedstemor, for hun har passet på mig.”

Har en mission

Overskuddet fra GospelAid, som afvikles 8. juni 2013, hjælper udsatte egyptiske børn som Hanee.
”8. juni tillader vi os at drømme stort. Om en verden uden sult og fattigdom. Uden undertrykkelse. Om en verden, hvor børn får lov at være børn. Hvor alle børn går i skole. Har et sted at bo. Har håb for fremtiden. Har værdighed,” siger projektleder Hans Christian Jochimsen, der i 2012 var med til at tage initiativet til GospelAid.
GospelAid har altså en mission – eller to: Både at hjælpe udsatte børn i Egypten og at sprede evangeliets glade budskab, som er det gennemgående emne for sangteksterne.

Koncerter i byen

I løbet af GospelAid-dagen vil der være koncerter med gospelkor på blandt andet Gråbrødre Torv og Kultorvet.
Gammeltorv/Nytorv på Strøget danner rammen om en stor markedsplads, hvor man kan nyde gospelsang og fx gøre et godt genbrugskøb i boden med lækkert tøj til billige penge. Og så er der salg af masser af god mad og drikke. Indtjeningen kommer både fra sponsorer, fra markedspladsen og ikke mindst fra aftenens store støttekoncert i Domkirken. Overskuddet går til Danmissions arbejde for fattige og udsatte børn i Egypten.
TLI+red.


Artiklen fortsætter efter annoncen: