Rosenberg forbereder til de sidste tider

Historie og bibelske profetier kolliderer i De sidste tider. De, der kunne lide Den sidste jihad, vil ikke blive skuffede over den anden bog i Joel Rosenbergs spændende serie.
I den første bog undslap Jon Bennet og Erin McCoy en livsfarlig situation i Jerusalem og flygtede hjem til USA. Nu er de tilbage i Mellemøsten med et hold af sikkerhedsstyrker for at underskrive en historisk fredsaftale med Yasser Arafat.
Før de når at underskrive aftalen tager en voldsom eksplosion livet af Arafat og mange af dem på holdet. Jon og Erin har ringe chancer for at flygte fra palæstinensisk territorium. De er omgivet af en bande terrorister, og vejrforhold gør det umuligt at sende et redningshold ind for at redde dem ud af Palæstina.
Midt i alt kaosset har en kendt terrorist, Jibril, planer om at ryste verden. USAs præsident går sammen med andre verdensledere og planlægger i al hemmelighed at nå ind i den følsomme palæstinensisk region for at forsøge at genoprette ro og orden.

Palæstina går amok

Hvis hæsblæsende blev brugt til at beskrive Den sidste jihad, hvilket ord kunne man så bruge om De sidste tider? Rosenberg har klart øget tempoet i bog to.
Holdet er omgivet af militante terroister. De skal bl.a. flygte fra en brændende bygning.Og i kampens hede er der ikke mange, der vil overleve.
Joel Rosenberg har gjort et godt stykke arbejde med at få læseren til at fokusere på situationen i Palæstina. Selv om nogle af begivenhederne i De sidste tider er anderledes end i virkeligheden, så giver de aspekter af den palæstinensiske konflikt som stadigvæk er de samme.
Yasser Arafats død førte ikke til en palæstinensisk stat, men Rosenberg forklarer gennem en fiktiv historie, hvad der ville ske, hvis Palæstina havde tilladelse til at oprette den. Faktisk forudsagde Rosenberg, at Abbas kunne være en mulig forgænger, og nu er han det faktisk i det virkelige liv.
Andre navne, som man finder i dagens overskrifter, er også nævnt i bogen. En af dem er Syriens præsident Assad. Rosenberg forklarer meget godt Ruslands andel i de sidste dages profetier, og hvordan den bliver opfyldt i den russisk-iransk alliance.
Med alle de konflikter, der er i Mellemøsten, spekulerer Rosenberg på, om vi lever i de sidste tider. Hvis læseren kan klare de voldsomme begivenheder i bogen, får man en fornemmelse af, at vi rent faktisk lever i de sidste tider.

Joel C. Rosenberg: De sidste tider
463 sider • 199 kr. • Scandinavia