Satans lies – Gods replies

Jeg har Bibelen som en app på min telefon. Det er meget praktisk, men i kirken har jeg altid dårlig samvittighed.
”Sidder han nu og tjekker mails” tænker min sidemand nok, mens jeg prøver at finde Amos’ Bog. Man føler sig hurtigt lidt skyldig, når man sidder med sin telefon midt under en prædiken. Jeg skal da også gerne indrømme, at det måske er sket en enkelt gang, at jeg har tjekket dagens fodboldresultater, mens min præst kom med visdom fra oven.

Apropos skyld, så har Bibel-app’en også en bibellæseplan, som hedder ’Satans lies – Gods replies’. Man får serveret et eller andet udsagn, som måske lyder meget rigtigt umiddelbart. Men det er det ikke, og derfor får man derefter et skriftsted, som modsiger det. Det er egentlig meget smart, synes jeg. Der er så mange stemmer i verden i dag. Dine venner, kæreste, kone/mand og arbejdskollegaer – for ikke at tale om medierne!
Hvordan ved du, om det, du hører, er løgn eller sandhed? Hvordan kan du tune ind på, hvad Guds svar er på de mange ord og holdninger, du møder?

Af Henrik Engedal
ung@udfordringen.dk