Spændingen stiger – russiske krigsskibe sendt til kysten ud for Syrien

Spændingen stiger i denne del af Mellemøsten ved meddelelsen om, at Rusland har sendt mindst 12 krigsskibe for at afpatruljere havet nær dets flådebase i Syrien – og at israelerne er blevet advaret om en mulighed for angreb mod Israel af kemiske våben for at “terrorisere befolkningen”.
Det er ikke første gang, Moskva har spillet med flådemusklerne i dette område. Med jævne mellemrum sendes russiske krigsskibe til området, for at give udtryk for Ruslands interesse i “at vise sig” i området.

Den israelske avis “Yediot Aharonot” citerer New York-avisen “Wall Street Journal” for at skrive, at amerikanske og europæiske ledere opfatter dette som en ny, aggressiv holdning fra russisk side med en advarsel til Vesten og Israel om ikke at intervenere i Syriens blodige borgerkrig

Syriens officielle nyhedsbureau SANA har oplyst, at fem russiske krigsskibe har krydset Suezkanalen og nu befinder sig i Middelhavet. En talsmand for den russiske flåde siger, at det er første gang i årtier, at krigsskibe fra den russiske Stillehavsflåde har sejlet i disse farvande.

Ifølge talsmanden er de russiske krigsskibe på vej mod Cypern. Ruslands forsvarsminister siger, at det russiske forsvarsministerium er ved at oprette en særlig styrke af krigsskibe i Middelhavet for at beskytte russiske interesser i området.

Bladet “New Rork Times” har meddelt, at Rusland har sendt avancerede anti-skibs krydsermissiler til Syrien – en forbedret version af “Yakhonts”, som Rusland tidligere har leveret til Syrien med et avanceret radarsystem, der har gjort dem mere effektive.

For nogle dage siden sagde den russiske udenrigsminister, Sergei Lavrov, at Rusland fortsat er forpligtet over for tidligere indgåede aftaler om “levering af luftforsvarsvåben”.

Bladet “Jerusalem Post” skriver i en lederartikel idag, at statsminister Binyamin Netanyahu under sit nylige lynbesøg i Rusland advarede præsident Vladimir Putin om, at S-300 missilerne ikke har nogen relevans i Assad-styrets borgerkrig mod oprørsgrupper, og at Israels politiske og millitære ledere ikke vil tolerere angreb mod Israel “eller direkte strategiske trussel om overførsel sådanne våben til Hizbollah:
– Syrien, Hizbollah, forskellige palæstinensiske frakrioner stationereret nær Golanhøjderne – og Rusland – bør lytte til Israels advarsler, hedder det i lederen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:1000 tons kemiske våben

Israels største avis, “Yediot Aharonot” skriver idag, at der få hundrede kilometer fra Israels grænse til Syrien er :”umådelige lagre” af kemiske våben, omkring 1000 tons, og at de kan bruges som et våben rettet mod Israel.

I en rapport udarbejdet af den israelske Hjemmefront tales der om brug af kemiske, biologiske og radiologiske våben, som har til hensigt at skade og terrorisere befolkninen, at der måske vil blive indledt en terrorkrig mod Israel uden advarsel, og at der er en kritisk mangel på gasmasker i Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gasmasker hos 58 procent af befolkningen

Siden uddelingen af gasmasker begyndte i Israel i 2010, er der blevet udleveret 4.6 milioner gasmaskeudstyr, svarende til 58 procent af befolkningen. I en krisesituation vil resten af landets indbyggere kunne få gasmasker i løbet af en ugestid.

Selvtilfredshed

Antallet af israelere der har “opdateret” deres gasmaskeudstyr er blevet tredoblet i løbet af de sidste få dage – af bekymring over Assads kemiske våben – og den øverstkommanderende over luftvåbnet, general Amir Eshel, har advarende udtalt, at Israel “ikke har råd til at afvente krig, og at befolknigen ikke kan forblive selvtilfreds stillet over for denne trussel”.