“Clinton-salær som at leje en stripper til en bryllupsfest”

Selv om der er flere uger til præsident Shimon Peres’ 90 års fødselsdag, får arrangørerne allerede nu læst og påskrevet for deres ekstravance med at give tidl. Præsident Billl Clinton et salær på en halv million dollars for en tale, Clinton skal holde for fødselaren.
Det er den israelske klummeskriver, Yigal Sama, som tager Clinton i skole for at ville tage en så uhyrlig stor sum for at holde en fødselsdagstale. Hans artikel står idag i avisen “Yediot Aharonot” under overskriften “Ingen grænse for grådigheden”.

Sama skriver:
– Jeg føler vrede og forargelse. Jeg er parat til at betale en halv millions dollars for at have et lægeteam operere et barn i 12 timer og redde dets liv. Det ville have været moralsk berettiget. Men at betale 500.000 dollars for et 45 minutter langt foredrag af en grådig, tidligere amerikansk præsident? Vi kan blive enige om 4500 dollars. Ellers bør han helt aflyse sit besøg.

Peres bør feste beskedent, nu og i fremtiden, i præsidentens residens i Jerusalem, skriver Sama. Jeg mener, der skal være en lille fejring. Han har festet nok.

Sama fortsætter:
– Vist taler vi om et medicinsk mirakkel, en 90-årig mand, som har energi for mænd halvt så gamle. Så de skule fejre dette på Sheba Hosptalet og bruge pengene til at finde ud af, hvordan en gammel mand lever som en konge, mens resten ikke gør det.

Sama slutter:
– Plant et træ i Peres’ navn eller en hel skov langs grænsen til Gaza-striben og kald den “Peres Fredsskoven”. Men at indbyde Clinton til at tale for 500.000 dollars på præsidentens fødselsdag er som at leje en stripper til en bryllupsfest.