Du er ikke svigtet

– du er elsket – og du er savnet
For et stykke tid siden sendte DR1 en række udsendelser med navnet Sporløs.Disse udsendelser har givet mig nogle tanker, som jeg vil skrive om i det følgende:
Det drejede sig om en række mennesker, som begyndte at lede efter sin far og mor. Mennesker, som var vokset op her i Danmark under forskellige omstændigheder.
Nogle var sammen med den ene af forældrene. Men alle havde til fælles, at de på et tidspunkt i deres liv opdagede, at det ikke var deres rigtige forældre eller at den ene halvdel ikke var den rigtige mor eller far, og derefter begyndte de at lede efter den manglende biologiske far eller mor.
Det er gribende scener, når det lykkes. Begge parter udstiller deres glæde på skærmen, og vi, der ser det, bliver også grebet.
På et tidspunkt sendte DR1 så en udsendelse om, hvad der senere skete med disse mennesker, som havde fundet hinanden. Det var forbløffende at følge virkningen af denne genforening. Tænk, nogle havde fået andre brødre, som de slet ikke havde set før.
En ung mand havde i tankerne, at han og hans kæreste ville flytte til deres nye familie, der boede i et andet land. Fælles for mange var, at de stadigvæk kom sammen efter flere år. Det var den glædelige oplevelse, men der var også nogle enkelte, som ikke ønskede at se deres børn igen.
Her tænker jeg specielt på en far, der ikke ønskede at se sin datter igen – det var en stor sorg for hende – hun ville så gerne have haft ham med til sit bryllup.
Det begyndte med en længsel og endte med en genforening. Det var den første del af denne artikel, men den var nødvendig for at få de efterfølgende ting sat i relief:
Vi har også en far, vi har fundet ham ved at lede efter ham, som dem, vi lige har læst om. På samme måde som de andre gik det engang op for os, at vi manglede en virkelig fred og sikkerhed i denne verden. Det er noget, som Gud har skabt i os.
Der er desværre også mennesker, som har haft en dårlig opvækst. – Til dem er det godt at sige: ”Der er en Far, som elsker dig og gav Sin Søn Jesus af kærlighed til dig”. På samme måde som dem i TV, så finder du også en familie, når du tager imod din himmelske fars kærlighed.
Der mangler måske et fællesskab – du kan være ensom, men der er en ny familie, der venter på dig i kirken eller menigheden. Der finder du Jesus. Du vil aldrig komme ud for, at din Far svigter dig eller ikke vil have noget med dig at gøre, som pigen, vi læste om. Alle de fædre og mødre, som blev fundet i den omtalte udsendelse, skal dø – men vores Far i Himlen vil aldrig dø.
Hvor lang tid varer fællesskabet med vores himmelske Far? – Det varer hele livet – ja, selv efter døden skal vi altid være sammen med ham.Til sidst nogle vers fra Bibelen fra Johs.14: 1-4:

Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på Mig. I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville Jeg så have sagt, at Jeg går bort for at gøre en plads rede for jer? Og når Jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer Jeg igen og tager jer til Mig, for at også I skal være, hvor Jeg er.

Personerne i Sporløs fandt deres kære ved at lede efter dem – de rejste til Kina, Indien og andre lande. Så langt behøver du slet ikke at rejse – du finder din himmelske Far i den nærmeste kirke og menighed – prøv at gå derhen, så vil du se, at det kan blive begyndelsen på et nyt liv.

Men har du en Bibel, så læs de ovennævnte vers igen. Du er ikke svigtet, men du er elsket og du er savnet.