Dér hvor Jesus gik rundt med vennerne…

Måske kan teenagerne fra 10. klasse nu bedre sætte sig ind i, hvordan det var for Jesus, da han - ligesom de - var en teenager i Israel.
Måske kan teenagerne fra 10. klasse nu bedre sætte sig ind i, hvordan det var for Jesus, da han – ligesom de – var en teenager i Israel.

I slutningen af maj måned 2013 rejste 36 elever og 5 voksne fra Djurslands Efterskole til Israel for at gå i Jesu fodspor. Det blev en intens og lærerig tur, som var med til at styrke fællesskabet og den personlige tro. Midtvejs i turen befinder vi os i ørkenen ved Det Døde Hav.

Der er helt stille på lejrpladsen, månen er nu stået op og oplyser det område, vi befinder os på. Alle ligger i deres sovepose, og kun et tyndt liggeunderlag adskiller os og det tørre ørkensand.

En håndfuld elever har søgt ly i bilerne – måske tror de, at sæderne er blødere, eller måske er det fordi, vi denne nat gæster et hjemsted for slanger og skorpioner.
Vi – 36 elever og 5 voksne fra Djurslands Efterskole – havde i går turens varmerekord med 46 grader i skyggen ved Det Døde Hav.
Alle var ude og ligge i det varme salte vand, enkelte smurte sig i et lag af dødehavsmudder, mens solcremen dækkede os andre mod den skarpe sol.
Der var stor gensynsglæde under den skyfri himmel, fordi vi tre dage forinden havde rejst adskilt i de to tiendeklasser – henholdsvis i Galilæa mod nord og Jerusalem mod vest. Udsigten fra Oliebjerget, sejlturen på Genesaret Sø, besøget i Nazaret Village og mange andre oplevelser havde på en eller anden måde ekspanderet tiden, så både Danmark og vennerne i den anden klasse ret hurtigt kom på stor afstand.
Lige nu sover vi dog samlet under den åbne stjernehimmel for at samle kræfter til morgendagens erobring af Masada, som ligger knap fem kilometer syd for os. Den store klippefæstning med 400 meter høje stejle vægge, som jødiske separatister i år 66 e.Kr. indtog fra romerne, krævede et års romersk belejring, før besættelsesmagten igen stod på toppen og kunne spejde ud over Det Døde Hav.
Vi har fået at vide, at vi kan nøjes med 45 minutter, før vi til solopgangen kan betræde fæstningens tag.
Jeg tager en mundfuld vand og kryber ned i soveposen igen.
Jeg tjekker alarmen en ekstra gang: 04.08. Jeg kan lige nå to timer, før vi står op og fortsætter vores rejse i Det Hellige Land.

10. Give Away er en ny 10. klasse på Djurslands Efterskole, der fokuserer på diakoni og mission. Der undervises bl.a. i diakoni, ledelse, studieteknik, psykologi og samfundsfag. Israelsturen er en del af 10. Give Away.

Af Daniel Kastrup,
lærer i 10. Give Away