Det var en al-Qaida terror-gruppe der blev angrebet i Sinai

Nyt fra Israel-forsideDet var en terroristgruppe tilknyttet Al Qaida, der blev angrebet nær Rafah  i Sinai i wekenden og medførte drabet  af fire af dens medlemmer, oplyser den ekstremistiske islamiske organisation Ansar Bayt al-Maqdis på en jihadist webside.

 Hvem der foretog angrebet vides ikke med sikkerhed, men fingeren peger mod Israel, hvis forsvarsminister, MosheYa’alon, imidlertid hverken vil bekræfte eller afkræfte forlydendet.

 Megen mystik knytter sig til dette angreb, der menes at være blevet udført af en israelsk drone i samarbejde med egyptiske myndigheder.

 

Fra egyptisk side dementeres det, at der har været nogen koordination med Israel.

 Det oplyses fra velinformeret  side, at tusinder af terrorister opererer i Sinai i forskellige grupper tilknyttet Global Jihad. De fleste medlemmer af den største af disse grupper, Ansar Bayt al-Maqdis, er egyptiske statsborgere, og det har allerede udført et antal angreb mod israelske mål nær Sinai-grænsen..

 Det formodede israelske angreb fandt sted, kort før der skulle affyres raketter mod Israel.

 Episoden har medført en vis forværring af det egyptisk-israelske forhold, hvis sikkerhedssamarbejde i grænseområdet ellers var blevet forbedret.


Artiklen fortsætter efter annoncen: Det forekommer, som om Egypten ikke har megen manøvredygtighed, skriver den israelske politiske analytiker, Amos Harel, i avisen “Ha’aretz”.

 

 Det nye regime ledes af en hær, som har meddelt, at den idag vil begynde at sprede titusinder af tilhængere af Det muslimske Broderskab fra store pladser i egyptiske byer, skriver Harel og fortsætter:


Artiklen fortsætter efter annoncen: – På dette sensitive tidspunkt vil Egypten ikke kunne gå offentligt ud mod Israel, fordi Cairo må vedgå, at Israel havde foretaget angrebet – og det vil da komme under pres for at reagere.

 

Sinais terroristgrupper er dannet af radikaliserede lokale beduiner, egyptere og udenlandske jihad-frivillige. De har haft travlt med at blive uddannede og lære brug af våben, hvoraf mange stammer fra forladte våbenlagre i Libyen.

 En talsmand for det israelske militærs sydkommando siger, at det blot er et spørgsmål om tid, før det næste angreb rettes mod Israel. 


Artiklen fortsætter efter annoncen: