FNs leder: Vi diskriminerede Israel

På et møde med studenter i Jerusalem har FN’s generalsekretær Ban Ki-moon indrømmet, at der har været diskrimination mod Israel på grund af Mellemøst-konflikten.

 

 Han mødtes med studenterne i FN-hovedkvarteret i Jerusalem, hvor han som svar på et spørgsmål bekræftede, at der har været en partisk stllling til det israelske folk og dets regering, og at dette  var  “ulykkeligt”.

Han sagde til tilhørerne, at han var kommet til området for sjette gang for at udtrykke sin støtte til de fornyede  fredsforhandlinger mellem Israel og palestinenserne.

– Jeg har aldrig været så optimistisk som nu, sagde han. Det internationale samfund har aldrig før haft sådanne forventninger og håb om at fredsprocessen måtte nå til en løsning.

Om indstillingen til Israel sagde han, at Israel var medlem af FN og skal behandles som alle andre 192 medlemslade, men at Israel “desværre er blevet kritiseret og diskrimineret imod som følge af konflikten i Mellemøsten”.

 

– En fredsproces er blot et stykke papir, sagde han. Oslo-aftalen blev aldrig implementeret og er forblevet et stykke papir. Denne gang forventer jeg virkelig fred. Det israelske og det  palestinensiske folk er naboer   og må leve sammen i harmoni og fred, side om side.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Om spliddet mellem Fatah og Hamas sagde han, at forlig mellem Israel og palestinenserne er meget vigtigt. Der er ingen tre-stats løsning  – staten Israel og to palestinensiske stater.Visionen er en to-stats løsning, og det er grunden til, at vi prøver at fremme en palestinensisk forligsproces.

I begyndelsen af weekenden mødtes Ban med statsminister Benyamin Netanyahu, som sagde, at roden til den israelsk-palestinensiske konflikt er afvisningen af at anerkende den jødiske stat og intet har at gøre med bosættelser.

FN-generalsektæren mødtes tillige med præsident Shimon Peres og udtalte, at forhandlinger er den bedste vej til at få en to-stats løsning.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

– Dette er et kritisk øjeblik for Israel, sagde han.