For fyrre år siden

I 1973, da Udfordringen var ny og kun kostede 1 kr. stykket, handlede artiklerne om:

Billy Graham var hovedtaler på Wembley Stadion.
Billy Graham var hovedtaler på Wembley Stadion.
Den lange dag

Den 11. august 1973 indtog kristne grupper København. På Strøget var der kristne, som sang og forkyndte evangeliet. Senere gik over 5.000 til Rådhuspladsen, hvor musikerne spillede i over fem timer. Deltagerne protesterede mod Jens Jørgen Thorsens pornografiske Jesusfilm, blandt andet ved at opføre et norsk festspil om ”Jesus Kristus, Guds søn som lever og virker idag ved Helligåndens kraft”.
Andre aktuelle emner i Udfordringen i 1973 var ’Jesus-folket’, ’Abortloven’, ’Jøderne vender hjem’ og ’Israel i krig’. En række artikler forkuserede på Jesus-folket i forhold til andre lande og temaer som angst, fængsel, alkohol og narko.

Spree-73 i London

50.000 deltog i vækkelsesmødet ”Spree-73” på Wembley Stadion med Billy Graham, Johnny Cash og Cliff Richard. Temaet var: Jesus er kongen”.

Biskopper mod abort

Under overskriften Danmarks biskopper går imod abortforslag, skriver Udfordringen:
”Under besættelsen af Danmark rettede de danske biskopper en samlet henvendelse til de lovgivende og udøvende myndigheder. Ved den lejlighed tog biskopperne afstand fra jødeforfølgelserne. Det var en hisorisk hændelse, som aldrig er blevet glemt.
Efter de danske biskoppers møde i København i begyndelsen af januar sker en lignende henvendelse til det danske folketing. Dennegang er det regeringens abortforslag, som biskopperne går imod.”
Artiklen fortsætter med at sammenligne jødeforfølgelserne med fri abort og oplyser, at Japan i løbet af 20 år havde ”mistet 30 millioner små mennesker efter indførelsen af fri abort”.

Abortloven blev indført for 40 år siden. Illustration fra Retten til Liv.
Abortloven blev indført for 40 år siden. Illustration fra Retten til Liv.