Fredsforhandlinger fortsætter i Jerusalem – i stor hemmelighed

Nyt fra Israel-forsideDe mørklagte  palæstinensisk-israelske fredsforhandlinger fortsatte idag i Jerusalem – i stor hemmelighed for at de ikke skulle afspores, hvis detaljer om mødet nåede ud til  offentligheden.

Det eneste, der er sivet ud, er, at mødet blev afholdt med deltagelse af de israelske repræsentanter, justitsminister Tzipi Livni og statsminister Benjamin Netanyahus særlige udsending, Yitzhak Molho, og på palæstinensisk hold , forhandlingschef Saeb Erekat og Mohammad Shtayyeh..

 En palæstinensisk talsmand siger blot til det franske nyhedsbureau AFP : “mødet fandt sted”.

 

Om den tidligere forhandlingsrunde i Jerusalem siger den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, at den på agendaen havde “alle endelige status-anliggender”, omfattende grænser, Jerusalem, bosættelser, flygtninge, sikkerhed og fanger.

Abbas oplyste dette på en pressekonference i Jerusalem sammen med den besøgende FN-generalsekretær Ban Ki-moon, hvor de begge gav udtryk for håb om, at parterne ville nå til enighed om slut-status anliggender i løbet af ni måneder.

 – Vi håber, at vi i de kommende dage vil få svar, som kan forelægges alle, sagde Abbas, der underestregede, at forhandlinger og diplomati er de bedste veje til at opnå fred i området.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: