Hylleberg ny formand for baptisterne

Bent Hylleberg er valgt til ny formand for Baptistkirken i Danmark.
Bent Hylleberg er valgt til ny formand for Baptistkirken i Danmark.

Dermed har baptisterne fået en passioneret økumeniker i ledelsen af kirkesamfundet.
Bent Hylleberg er 67 år og han har tjent BaptistKirken i 40 år. Senest har han igennem 24 år været i ledelsen af de teologiske uddannelser – først som rektor for Baptistsamfundets Teologiske Seminarium i Tølløse frem til år 2000 og siden som studieleder på den teologiske uddannelse SALT frem til han blev pensioneret. Hans teologiske interesse ligger især i kirkehistorien og i forholdet mellem stat og kirke. Han er således også formand for udvalget for Frihed og Lige Vilkår under Danske Kirkers Råd.
Bent Hylleberg begyndte sin tjeneste som ung præst i Århus Baptistmenighed. Han var været medredaktør af Baptisternes Ugeblad og senest baptist.dk – og også her skinner hans trofasthed igennem. Denne opgave løftede han i 25 år.
Lokalt er han i Tølløse, hvor han også har været menighedsrådsformand indtil for nylig.
Endelig har han en varm interesse for flygtningearbejdet og har været medarbejder på FlygtningeNetværket i Tølløse i 15 år.
Han har på forhånd beskrevet, hvad han ønsker, at de 54 menigheder skal drøfte i den nærmeste fremtid. Det er spørgsmål om, hvilke missionsopgaver, de efterhånden meget forskellige baptistkirker skal stå sammen om. Hvordan man kan hjælpe de små menigheder med at overleve. Hvordan man bevarer fællesskabet samtidig med, at menigheder har frihed i trosspørgsmål. Det er ikke mindst den forskellige holdning til homofile vielser, der er problemet. Og endelig er det også åbenheden overfor nådegaverne, der er på dagsordenen.