Sandsynligt krigs-scenario – først krydsermissiler derefter flyangreb

Nyt fra Israel-forsideIfølge nogle israelske sagkyndige vil et muligt scenario for at USA-ledet angreb mod Syrien begynde med afskydning af krydsermissiler fra havet, dernæst flyangreb mod syriske militære mål – ikke nødvendigvis tilknyttet kemiske våben.

En israelsk sagkyndig, Amos Harel, skriver idag i “Ha’aretz”, at sådanne mål vil kunne omfatte syriske militære kommandostillinger, anti-fly systemer og overflade-til-overflade missilbaser.

– En begrænset militæroperation kan hurtigt blive en langt større konflikt, skriver han. Dette vil næppe ske, fordi præsident Barack Obama er blevet “tilstrækkeligt brændt” i Mellemøsten i de senere år

 

Samtidig med at Obama-regeringen prøver at få brug af kemiske våben mod civile bekræftet, er han ved at danne en koalition af magter, der vil støtte en amerikansk militær indgriben. Han kan her regne med Englad og Frankrig,  og der vil være stor interesse om, hvem der vil følge trop.

Fra Damascus oplyses, at præsident Bashar Assad, har udtalt, at der afventer USA en fiasko i Syrien som i alle tidligere krige Amerika har startet, begyndende med Vietnam-krigen.

Assad udtalte dette i et interview med den russiskke avis “Izvestia”, hvorunder han sagde:

– Alle kontrakter indgået med Rusland er blevet overholdt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Assad påstod, at Israel var involveret i bogerkrigen i Syrien og henviste til, at Israel behandler snesesevis af terrorister på dets hospitaler.

I Amman har der været et tre-dages topmøde af militærchefer omfattende den amerikanske generalstabschef Martin Dempsey og hans kolleger fra England, Frankrig, Tyskland, Canada, Italien, Tyrkiet, Saudi-Arabien og Qatar.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den engelske avis “The Telegraph” skriver, at britiske flådeenheder er parat til at slutte sig til et angreb, mens avisen, “The Daily Mirror”, skriver, at premierminister David Cameron overvejer et allieret “bombe-blitz” sammen med Frankrig og USA om få dage.