Newsweek: Tzipi Livni er fredens sidste chance”

Nyt fra Israel-forsideManges øjne vil være rettet mod den israelske forhandslingschef over for palæstinenserne, justitsminister Tzipi Livni, når hun kommer til den næste forhandlingsrunde, efter at det amerikanske nyhedsmagasin “Newsweek” har betegnet hende som den eneste israelske skikkelse, der kan afstedkomme en historisk fred og bringe en afslutning på den blodige israelsk-palæstinensiske konflikt.

I interviewet hyldes hun som en af de sidste israelere, der tror på fred, at den har en chance – og at den kan opnås.

Bladet omtaler hende som “den troende” og skriver:

– Enhver som kommer ind i forhandlingsværelset – om man er på den palæstinensiske eller den israelske side – ved, hvad  prisen vil være for fred, og hvad der må betales for denne pris, sagde hun til bladet.

Hun undgik elegant spørgsmålet, om hun virkelig tror at statsminister Benyamin Netanyahu er parat til at betale prisen for fred og bemærkede, at han havde modsat sig løsladelse af terrorister, der var arresteret før Oslo-aftalerne.

– Når han traf beslutningen om at løslade fanger, var det klart, at han måtte betale en politisk pris, særlig i sin egen politiske base, sagde hun.

 

Hun sagde, at Netanyahu ved, hvordan det politiske dødvande kan brydes mellem de to sider.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er ikke noget med “take it or leave it”, sagde hun. Det er ikke sådan, man skal forhandle.

 

55-årige Tzipi Lvni er født i Tel Aviv, gift og mor til to børn. I hendes karriere er en periode som udenrigsminister. Hendes forældre var medlemmer af den jødiske undergrundsbevægelse Irgun i det daværende Palæstina og var begge fænglede af briterne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg var inspireret af mine forældre i kampen for at oprette staten Israel, har hun sagt.

For nogle år siden, da hun var udenrigsminister, blev der udstedt en arrestordre mod hende i England for påståede krigsforbrydelser.

Hun sagde dengang, at hun var parat til at gå i britisk fængsel for Israel. Men det kom aldrig så vidt.Artiklen fortsætter efter annoncen: