Befrielsens farlige pris

s14_cdSkyggernesØ5Tracy L. Higleys nye roman på dansk er som den foregående særdeles læseværdig.

Læseren vil tilføje Tracy L. Higley som en af yndlingsforfatterne efter at have læst hendes nyeste bog på dansk, Skyggernes Ø. Det er en velskrevet bog, som er fyldt med masser af spænding og intriger.

Tessa er misundt af mange kvinder på Rhodos. Hun er en hietare (dvs. en privilegeret slavepige) for en velhavende politiker ved navn Glaucius. Trods sine luksuriøse omgivelser og høje agtelse føler hun sig ensom og undertrykt. Hendes eneste ønske er at flygte fra øen eller tage sit eget liv.
Da hendes herre dør, ser hun sin chance for at blive fri, men hun bliver nødt til at holde hans død hemmelig. Da flere og flere mennesker opdager sandheden bag Glaucius’ død, gør Tessa alt for at bevare sin hemmelighed om Glaucius’ død for offentligheden med henblik på at flygte fra øen. Dette medfører også, at hun svigter en veninde.
Da hun søger efter sandheden, opdager hun, at der er mange skurke, som gemmer sig i skyggerne. Der er mange mistænkelige mænd, som vil være herre på Rhodos.
Selv hendes nyfundne helt, Niko, skjuler sin identitet og sit motiv for at rejse til øen. Det vil være et mirakel at få hende fri.

Mesterlig fiktion

Tiden er ca. 200 år før Kristi fødsel, og Tracy L. Higley gør et fremragende stykke arbejde for at sætte læseren ind i historien.
Læseren kan mærke forskelle mellem den kærlige Gud og de grusomme guder dengang. Hun er også dygtig til at vise kontrasten mellem et monarki og det nye demokrati, hvor eventuelt uskyldige mennesker blev henrettet.
Midt i kaos og mørke tider befinder Tessa sig selv i et jødisk hjem under påskemåltidet. Det er en perfekt ramme for at prædike evangeliet, som det kunne formidles for mennesker før Kristi fødsel.
Tracy L. Higley er en forfatter af høj klasse. Hvis læseren kan tåle de barske forhold, vil de også gerne læse hendes andre bøger som fx Vanviddets Have (anmeldt her i uge 1/2013).

Tracy L. Higley:
Skyggernes Ø
324 sider • 199 kr.
Scandinavia