Har et talent for at skrive romaner

Craig Deaton Studerende på Copenhagen Business School
Craig Deaton
Studerende på Copenhagen Business School

Månedens kulturinterview med Craig Deaton Studerende på Copenhagen Business School

Hvilke kunstarter bruger du tid på – og hvorfor?
Jeg bruger meget tid på at læse romaner, fordi jeg elsker selv at skrive romaner.
Jeg har fundet ud af, at jeg har et talent for at skrive romaner, og jeg ønsker at bruge dette talent til at ære Gud. Jeg kan se, at mange forfattere i vores tid fremmer anti-kristne værdier. En krimi har mange muligheder for at vise folks liv på en ikke-påtrængende måde. Forbrydelser som tyveri kan være en måde, jeg kan vise virkningerne af synd på og føre læseren til at overveje Kristi frelse. Læseren kan ikke have indvendinger mod det faktum, at tyveri er en synd.
Jeg bruger også tid på at spille musik, fordi jeg spiller guitar i lovsangsgruppen i kirken.

Hvilke kunstprodukter har betydet (eller betyder) mest for dig? Eller: Hvilke kunstprodukter ville du nødigst undvære?
Hvis man betragter film, musik, og litteratur som kunstprodukter, så ville jeg sige de tre. De har lige værdi for mig.
Film, musik og romaner inspirerer mig og hjælper mig med at udvikle mine evner som forfatter. Jeg har ikke specielle præferencer, når det gælder film og romaner. Og jeg lytter mest til lovsangsmusik, fordi det er min foretrukne måde at komme nærmere til Gud.

Hvilke kristne bøger har betydet mest for dig?
Jeg kan godt lide missionærbiografier som fx Guds Smugler af Broder Andreas, fordi de giver mig et glimt af, hvordan Gud arbejder i folks liv i hele verden. Vi kan se, at Kristi lære holder godt i forhold til andre filosofier.
Og jeg kan godt lide Ted Dekkers dybe tankegang, og hvordan han forbinder et kriminelt sind med, hvordan syndens natur fungerer i vores liv. Hans romaner hjælper mig til at gennemskue nogle ting og evaluere mine egne tanker og handlinger.
NJV

”Guds Smugler” giver et glimt af, hvordan Gud arbejder. Ted Dekker er en yndlingsforfatter.
”Guds Smugler” giver et glimt af, hvordan Gud arbejder.
Ted Dekker er en yndlingsforfatter.