Hestlund dyster i innovation

Danmark skal leve af kreativitet og gode ideer i fremtiden.
Derfor har 10. klasses-eleverne på Hestlund Efterskole innovation på skoleskemaet, og i løbet af et år lærer de principper for, hvordan man finder den gode idé, udvikler den, laver en handlingsplan og får søsat et nyt produkt.
De deltager også i flere konkurrencer, og i øjeblikket gælder det konkurrencen ’DM i Sol’, som er udskrevet af Kræftens Bekæmpelse, Trygfonden og Experimentarium.
– Konkurrencerne og vores samarbejde med virksomheder er med til at gøre tingene mere virkelige. Essensen af undervisningen er, at eleverne skal opleve processen fra at have en skør idé til at ende i et konkret projekt og dermed bidrage til samfundet, siger John Laue, der er en af de fem lærere, som er koblet på Innova10 klasserne.
Sidste år vandt eleverne fra Hestlund Efterskole en andenplads i ’DM i Sol’. I år går de efter førstepladsen. Elever fra skolen fik også sidste år et af deres projekter med i en international designbog over de 17 bedste danske design-projekter. Eleverne havde designet et mobilt telt, som f.eks. kan bruges til flygtningelejre.
Eva