Israels forsvarsminister: “Israel helt forberedt på følgerne af USA-angreb mod Syrien”

Nyt fra Israel-forsideDet var med en vis lettelse, Israels befolkning har fået at vide, at landet er parat til modstå  følgene af et potentielt amerikansk angreb mod Syrien.

Denne forsikring kom fra højeste sted: den israelske forsvarsminister, Moshe Ya’alon, der på en konference i byen Herzliya har udtalt, at Israel er forberedt både på konsekvenserne af en amerikansk aktion – og hvis der ikke bliver en sådan.

Han sagde, at skønt Israel ikke er involveret i den syriske borgerkrig, er landet – hvis man skader dets interesser – beredt på følgerne af en amerikansk aktion.

– Vore naboer, især det syriske styre, forstår, at hvis nogen udfordrer os, vil de blive imødegået af det israeske militærs magt, sagde han.

 

Han opfordrede landets indbyggere til uanfægtet at fortsætte deres daglige tilværelse, omfattende planlagte ferier. Ya’alon sagde, at de syriske dødstal er nået op på 110.000, og at det syriske styre har gjort skamløs brug af kemiske våben mod syriske borgere.

 

Iron Dome nær Jerusalem

Som led i det israelske forsvarsberedskab har militæret nu installeret et “Iron Dome” batteri nær Jerusalem, som  det første  missil-forsvarssystem oprettet i dette område. Tre “Iron Dome”-


Artiklen fortsætter efter annoncen: batterier er allerede på  plads i det såkaldte Gush Dan-område, nær Tel Aviv, og i det  nordlige Israel  er der oprettet sådanne stillinger inær Haifa og i Galilæa.

 

Muligheden af at Israel vil blive mål for syriske eller Hizbollah-angreb i nord er lille, siger en højtstående israelsk officer. Han siger, at skønt det er usandsynligt med sådanne angreb, har Israel et klart ansvar med at beskytte landets borgere.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Imens er øjnene rettet mod Washington, hvor præsident Barack Obama arbejder intenst på at få kongressens to huse til at bemyndige ham til at gå i krig mod Syrien. Hans chancer er ikke store, heller ikke på den internationale arena. Fra topmødet i Skt. Petersburg rapporteres, at Obama siges ikke at have haft  megen medvind, mens Ruslands præsident, Bladimir Putin, fik godt med vind i sejlene.

 

Flere end ventet var lydhøre over for Putins påstand om, at  det var oprørsstyrker, som  havde udført giftgasangrebet – og at et angreb på Syrien uden sikkerhedsrådets sanktion vilnkrænke international lov.


Artiklen fortsætter efter annoncen: