Korsene står klar til E45

I en hal udenfor Hedensted står 16.000 hvide kors  og venter på den 21.  september. (Foto: Daniel Lund Stidsen)
I en hal udenfor Hedensted står 16.000 hvide kors
og venter på den 21.
september.
(Foto: Daniel Lund Stidsen)

Det er snart sidste chance for at medvirke til mindedagen for abortofrene den 21. september.

De seneste uger har en maskinhal ved Hedensted hver lørdag genlydt af boremaskiner, sav og samtaler.

En hel gruppe frivillige har nemlig sørget for, at alle korsene står klar, når foreningen Retten til Liv lørdag d. 21. september vil rejse 16.000 hvide, 1 meter høje trækors op på en mark lige ud til E45 mellem Horsens og Vejle.
Korsene repræsenterer de omkring 16.000 børn, der hvert år mister livet i en abort i Danmark. Siden loven om fri abort blev vedtaget for 40 år siden, har den kostet mindst 770.000 børn livet.

Hemmelig placering

Sammen med marken vil hjemmesiden 16000.dk med et manifest mod aborternes tragiske konsekvenser også skabe opmærksomhed.
Markens præcise placering er stadig hemmelig og vil først blive offentliggjort den 20. september på rettentilliv.dk.

160 tilmeldte

På Facebooksiden ”Kors-mark d. 21 september” har over 160 tilmeldt sig dagens program, der især handler om at sætte de nu færdige kors i de pæne harvede riller på marken.
Sidst på eftermiddagen vil Retten til Liv forhåbentlig kunne bruge opmærksomheden, som korsene har skabt, til at snakke med pressen om abort-sagen.
Desuden vil dagen indeholde en mindehøjtidelighed for de glemte børn.

Få en sms

Læsere, som er interesserede i at medvirke kan sende en sms med teksten ABORT til 1910. Derefter vil de modtage yderligere informationer om arrangementet. Det er også muligt at støtte aktionen økonomisk, da hvert kors koster omkring 10 kr.