Livets strømninger

s22_CD_eisley-currents_cover-webDet familiebaserede band Eisley har skabt en plade med stærke tekster og fantastiske vokaler, der fortæller om og sidestiller strømningerne i havet og i livet.

DuPree-søstrene har sendt et album på gaden, som både vokal- og lyrikmæssigt vælter kegler.
De tre søstre har hver deres gennemslagskraftige vokal, hvilke er med til at give albummet et yderst unikt og personligt præg. Stemmerne er feminine, lette og fine, men rummer til stadighed det dybe, alvorlige og yderst effektfulde. Atmosfæren på pladen er rolig, afslappende, trøstende og behagelig og går hånd i hånd med pladens flotte lyrik.
Titlen ’Currents’ kan oversættes til ’strøm’ (bevægelse i havet), hvilken må siges at være den umiddelbare betydning, man først rammes af, når man får albummet i hånden. Designmæssigt består coveret af hav og undervandsdyr i blågrønne farver, mens track-listen viser titler som ’Blue Fish’ og ’Drink the Water’. Disse elementer giver klare associationer til det store ocean, som også titelnummerets toner fører lytteren hen imod. Harmonierne og de instrumentale effekter på startnummeret får lov at skildre albummets overordnede emne(r) lige fra begyndelse: ”I would part the waters if you said/I would shift the currents if you had to row”.
Sangteksterne leger med de forskellige betydninger, og albummet viser sig hurtigt ikke blot at omhandle havets liv og strøm. ’Currents’ kan også oversættes til ’nuet’ eller ’noget nuværende’, og det er netop denne oversættelse, som får sangteksterne til at stå ud.
Albummets røde tråd og pointe er ikke til at tage fejl af: Der er en konstant bevægelse i vore liv, og ligesom man i vandets strømninger har brug for et anker for at holde sig fast i sandbunden, så har vi mennesker brug for et anker for at leve i og opleve nuet og samtidig forblive jordnære og bevare os selv.
Josefine Høgenhaug Aaen