Israel har fået en kvindelig nationalbankdirektør

Nyt fra Israel-forsideEfter en fire måneder lang saga, hvor to kandidater til nationalbankdirektørstillingen  blev vraget i sidste øjeblik, har Israel omsider fået en værdig person til denne betydningsfulde post – den fungerende nationalbankdirektør Karnit Flug, 58.

Hun har været næstkommanderende i årevis, og mange mener, at hun ville have egnet sig bedre til denne post end de to vragede mænd, prof. Jacob Frenkel og prof. Leo Leiderman, begge nomineret af Netanyahu. Frenkel trak sig på grund af en skandale omkring hans påståede butikstyveri i Hongkong Lufthavn – og Leiderman af “personlige årsager”.

 

Hun blev valgt til stillingen af statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yair Lapid fremfor tre mænd, alle ledende bankfolk.

 

Netanyahu og Lapid forklarer deres valg med at sige:

– Vi var imponerede over dr. Flugs præstation i de sidste måneder som fungerende nationalbank-direktør og er sikre på, at hun fortsat vil bidrage til, at Israels økonomi marcherer frem til videre bedrifter under den globale økonomiske uro.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dr. Flug er Israels første kvindelige nationalbankdirekøer, sammenfaldende med at præsident Barack Obama har valgt en kvinde, Janet Yellen, til USA’s første kvindelige formand for Federal Reserve Banken.