Klovnerier flytter elever

På  Skrødstrup Efterskole handler ugen op til efterårsferien altid om cirkus. Den slutter med forestillinger for egnens børn. Her er det sidste års cirkus-show.
På Skrødstrup Efterskole handler ugen op til efterårsferien altid om cirkus. Den slutter med forestillinger for egnens børn. Her er det sidste års cirkus-show.

På Skrødstrup Efterskole handler uge 41 om cirkus. Ugen rykker noget på det personlige plan.

Ugen op til efterårsferien er for eleverne på Skrødstrup Efterskole ikke helt normal.

Matematikbøgerne, danskstilene og det almindelige skolearbejde bliver for en uges tid erstattet af klovnenæser, tryllekunster, akrobatik og spring over levende hest. I samarbejde med to professionelle cirkusartister bruger eleverne ugen på at udforske og dygtiggøre sig i cirkusdiscipliner. Det hele kulminerer med to store forestillinger for egnens børnehaver, naboer og elevernes forældre sidst på ugen.

Morsom og udfordrende

– Cirkusugen er en meget morsom og til tider meget udfordrende opgave for eleverne, der for nogles vedkommende betyder, at de pludselig skal stå alene foran 200 mennesker og optræde med en tryllekunst eller en klovnesketch, forklarer forstander Jens Medom Madsen.
– At være elev på Skrødstrup Efterskole betyder, at man kan få solide faglige kundskaber, men også at man som elev i de alternative uger, som cirkusugen, skal prøve kræfter med noget ganske andet, som er med til at flytte den enkelte elev på det menneskelige plan, og det har vi gode erfaringer med på Skrødstrup, slutter han.
Efter den sidste forestilling tager eleverne hjem på en velfortjent efterårsferie.
Eva