Lær af livet hver dag

Når vi bliver ældre, kan vi nemt komme til at føle, at vi ikke har mere at udrette. Men sandheden er, at vi gør nye erfaringer til den dag, vi dør.

Mange ældre mennesker gør sig ikke klart, at de svigter det formål, Gud har med dem: at opmuntre de yngre generationer ved at være eksempler på en fast tillid til Gud og hans uforanderlige løfter.

En teenage-datter til en ven af vores arbejde så sin bedstefar dø i hjemmet og sagde bagefter med tårer i øjnene: ”Jeg vil aldrig glemme den kærlige omsorg, min bedstemor gav ham. Det lærte mig omsorg for de syge og døende, og det lærte mig også at leve modigt midt i vanskeligheder.”

Mange forældre søger at beskytte deres børn mod alt, der kan volde dem sorg. Det kan i værste fald hæmme barnets udvikling og afføde følelsesmæssig traumatisering. Når disse beskyttede børn bliver voksne, kan de ikke håndtere det uundgåelige, fordi de aldrig før har været udsat for det. Da min golden retriever, Sam, døde sidste år, kom jeg til at tænke på, hvordan mine børn plejede at arrangere begravelser, når et af deres kæledyr døde. Det var meget rørende at være vidne til deres kærlige omsorg for deres dyr også i døden.

Eftersom døden er en uomgængelig kendsgerning, bør vi alle omhyggeligt forberede os på de sidste år af vores liv.
Citater fra bogen ”På vej hjem” af Billy Graham.