Modet til at vende den anden kind til

s15_cd4242 er en inspirerende film om modet hos to personer, der vover at stå op imod uretfærdighed og påvirke en hel nations tankegang og ændre historien for evigt både i baseball og i andre sportsgrene.

USA er kommet langt, siden kolonister forlod England for at danne et nyt land. Abraham Lincoln kæmpede hårdt for at sætte sorte mennesker fri af slaveri. På trods af hans indsats og succes led USA stadig under racisme. Et af de steder, hvor racismen viste sig, var på baseballbanen.
42 er baseret på den sande historie om Branch Rickey, en hvid baseball manager, der vover at drømme det utænkelige. Han ønsker at ansætte den første sorte spiller i den professionelle liga for baseball. Hans kolleger er chokerede, men Rickey drømmer ikke kun, han har besluttet sig for at gennemføre sin plan.
Han findder den perfekte sorte spiller, Jackie Robinson. Robinson er ikke kun nødt til at bevise, at han er en himmelsk baseballspiller, han må stå over for en lang række af modstandere af den nye udvikling i USAs historie. Ligesom Jesus er Robinson nødt til at lære at vende den anden kind til.
Ser man bort fra bandeord, kunne 42 betragtes som en kristen film. På grund af Rickeys og Robinsons stærke tro på Kristus er kristendommen skildret åbent i filmen. Om Rickey siger det direkte eller ej, kan seerne fornemme, at Gud er motivationen for Rickeys handlinger. Han bruger ofte Bibelen for at få Robinsons træner til at tilskynde andre teammedlemmer til at betragte ham som deres lige på trods af hans hudfarve.
Jackey Robinson er en stædig mand, men Rickey citerer Bibelen for at overtale ham til at holde sin mund, når folk mishandler ham.
Alt i alt er 42 en mindeværdig film. Rickeys og Robinsons mod og kristne holdninger inspirerede deres team til at opnå utrolige mål. Andre sorte spillere kom til at gøre det samme. Baseball blev aldrig den samme igen.

42 (DVD) • 122 min.