Stor og meget detaljeret erindringsbog

s15_usDu gav osHelge Larsen har ”hvæsset” pennen og beskrevet sit liv ned i detaljer i en stor erindringsbog.

Han begynder helt fra fødslen i 1925 og fortsætter minutiøst frem til i dag. Når jeg formulerer det sådan, er det, fordi bogen giver meget tætte beskrivelser af hændelser, oplevelser og overvejelser.
Helge Larsen har haft mange skelsættende oplevelser i sit liv og har været et engageret menneske, både i projekter og i de mennesker, han omgav sig med, uanset om det var familie- eller arbejdsrelationer.
Helge blev i 1955 gift med sin Edel (”min Edelpige”, kalder han hende bogen igennem), og sammen byggede de tilværelsen med udgangspunkt i, at Gud sørger for sine. Hele livet var Helge Larsen tilknyttet KFUM&K. Det har betydet engagement i forkyndelsesmateriale, socialt arbejde, familielejre og ikke mindst Mission Afrika.
Helge og Edel oprettede ”Fristedet”, et anonymt rådgivningscenter for børn og unge. Dette udviklede sig til et større arbejde, som også afstedkom, at der blev ansat en gadepræst i Esbjerg. Helge og Edel Larsen var med til at starte Farsø Højskole.
Uanset hvilken begivenhed Helge Larsen skriver om, er det meget detaljerede beskrivelser, han leverer. Det er lige fra påklædning, bilture, hvem der også var til stede, til hvad der blev spist og drukket. Erindringerne veksler mellem oplevelser i den nære familie såvel som tjenestemæssige oplevelser og opgaver.
Bogen er for det ældre publikum og er ikke interessant i almen forstand. Det er ensformig læsning gennem alle 443 sider. Uden tvivl vil dem, der kender Helge Larsen og nogle af de begivenheder, han beskriver, synes, det er sjov læsning, som hjælper hukommelsen på gled. Men en bred læserskare får bogen ikke.

Helge Larsen:
Du gav os – O Herre – en lod af din jord
443 sider • 200 kr.
SKRIVEforlaget