Alle er ønskede

s16_cdOctober Baby_1”October Baby” fortæller historien om en ung pige, der føler sig uønsket og vraget.

Oktober Baby bryder med et meget tabubelagt emne med et fantastisk budskab om indre helbredelse. Filmen minder os om, at Gud betragter alle menneske som ønskede.

Oktober Baby begynder med en scene fra et teaterstykke. Filmens hovedperson Hannah forsøger at spille sin rolle, men hun har problemer med sit helbred og kollapser foran publikum.
Da lægen forsøger at forklare hende diagnosen, kan han ikke undgå at fortælle hende om begivenheder, der vedrører hendes fødsel. Hun har overlevet en fejlslagen abort og er efterfølgende blevet adopteret af de forældre, som hun tror er hendes biologiske mor og far.
Efter det kæmpechok, sandheden omkring hendes fødsel har givet hende, beslutter hun sig for at rejse med en gruppe universitetsstuderende på eventyr. Da der opstår uroligheder, forlader hun gruppen og tager ud på sin egen rejse. Hun ønsker at besøge hospitalet, hvor hun blev født.
For hvert skridt, hun tager på vejen, opdager hun nye ting om sin biologiske mor og sin fødsel, og hun lærer mere om sig selv. Hun kæmper med følelsen af, at hun ikke er ønsket, og skal lære at tilgive dem, der forlod hende. Hannah lærer også en mere vigtig ting, nemlig at Gud altid har elsket og ønsket hende helt fra starten.

En aborts følelsesmæssige byrde

Abort er et meget følsomt emne. Producenterne af filmen har valgt at fokusere på Guds helbredende kraft i stedet for politisk aktivisme, som kan virke krænkende. Filmens brug af humor dæmper stemningen og gør det nemmere at følge med.
Filmen viser rigtig godt, hvordan kvinder ofte bærer byrden af en abort i deres hjerte, fordi de føler, at de ikke kan dele det med nogen. I slutningen af filmen er der en af skuespillerinderne, der fortæller, hvordan Gud tilgav hende og helbredte hendes hjerte under optagelserne, fordi hun selv fik en abort flere år tidligere.

Evangeliets helende kraft

Evangeliet er også vævet ind i filmen. Da Hannah forsøger at finde sig selv, kommer hun til et punkt, hvor hun har flere spørgsmål end svar. Venner, familie og bekendte støtter hende og minder hende om, at vi er nødt til at fortsætte med at følge Gud, når livet ikke giver mening.
Oktober Baby er en hjerteskærende historie, der påvirker seerne med en helbredende effekt. Det er en storslået film, som jeg kun kan anbefale til alle kristne såvel som ikke- kristne.

October Baby (DVD)
109 min.
Kirkebutik.dk-pris: 135 kr.