Arafat blev forgiftet – men af hvem?

Den palæstinensiske leder Yasser Arafat menes at være blevet forgiftet med “Polonium-210”, fremgår det af en undersøgelse foretaget af en gruppe sagkyndige fra det svejtsiske Lausanne Universitets-hospitals institut for radioaktivitet.

Arafat blev forgiftet til døde, siger hans enke, Suha Arafat, efter at have modtaget resultatet af prøver taget fra han lig i 2012.

– Vi afslører en virkelig forbrydelse, siger hun. Et politisk attentat.

 

En ekspertgruppe, omfattende de svejtsiske retsmedicinere, åbnede Araats grav iVestbred-byen Ramallah for et år siden og tog prøver fra hans lig for at finde bevis på påstået forgiftning.

– Dette har bekræftet al vor tvivl, siger Suha Arafat, som har mødtes med medlemmer af det svejtsiske retsmedicinske team i Geneve for nogle dage siden. Det er videnskabeligt bevist, at han ikke døde en naturlig død. Vi har videnskabeligt bevis på, at han blev dræbt.

 

Hun beskylder ikke noget land eller nogen person, men bekræfter, at Arafat havde mange fjender.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Arafat underskrev i 1993 en midlertidig fredsaftale med Israel og anførte siden en opstand efter fiaskoen i 2000 om en omfattende aftale.

Der opstod omgående påstande om ureglementeret spil – at Arafat havde fjender blandt sine egne, men mange palæstinensere pegede en finger ad Israel, som havde belejret ham i hans Ramallah-hovedkvarter i de sidste to et halvt år af hans liv.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et medlem af PLO’s eksekutivkomite, Wasel Abu Yousef, siger, at Arafat døde som offer for en organiseret terroristorganisation, forøvet af en stat, Israel, som ville af med ham.

Offentliggørelsen af det svejtsiske instituts resultater bekræfter, at han blev forgiftet med polonium, og dette betyder, at Israel udførte det, siger Yousef.

 

Israel benægter

Den israelske regering har benægtet nogen rolle i Arafats død og fremhæver, at han var 75 år og havde “en usund livsstil”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Dette er mere sæbeopera end videnksbab – det er den sidste sæbe, hvor Suha modsætter sig Arafats efterfølgee, siger det israelske udenrigsministerium talsmand, Yigal Palmor.

 

Dr. Ra’anan Gissin, der var rådgiver for  Ariel Sharon – statsminister da Arafat døde – siger, at der kan have været tale om en arvekrig  mellem Arafats slægtninge, og at dette kan have været et forsøg på at rette en beskyldning mod Israel.

– Det letteste er at skyde skylden på Israel, siger Gissin.Det løser en masse problemer. Det drejer sig om mange penge. Og den kendsgerning, at det er en kamp om pengemidler, gør det til en uendelig saga.